Saobraćaj otežan, opasnost od poledice

Izvor: Press, 13.Dec.2012, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj otežan, opasnost od poledice

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije, i pored redovnih intervencija putara, pri jutrošnjim temperaturama od minus šest do preko minus 20 stepeni, so i ostala sredstva nemaju svuda puni efekat.
Na autoputevima i magistralnim putevima u nižim predelima, kolovozi su uglavnom mokri ili vlažni, dok na regionalnim pravcima ima snega od tri do pet, u višim predelima i do 10 centimetara.
Na Pešteru i u kuršumlijskom kraju neprohodan je jedan broj lokalnih puteva, a visoki snežni nanosi i dalje stvaraju velike probleme na pojedinim saobraćajnicama u Banatu.
Na celom području Bačke i Srema saobraćaj je veoma otežan zbog snega i visokih snežnih nanosa. Postoji veliki broj lokalnih puteva koji su neprohodni.
Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.
Vozačima se zato savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.
BEOGRAD - Saobraćaj normalizovan
Svi zastoji tramvaja kojih je bilo tokom jutra u Beogradu su otklonjeni i saobraćaj je u međuvremenu normalizovan, izjavio je Tanjugu dežurni dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd Sloba Mirković.
Tokom jutra bilo je zastoja i problema u saobraćanju vozila javnog prevoza na linijama 3, 7, 9, 12 i 13 u pojedinim delovima Beograda zbog kvara, nestanka struje i skidanja tramvajske kontaktne mreže.
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Srbija: Bez padavina, neprohodni lokalni putevi

Izvor: Večernje novosti, 13.Dec.2012

Na području Srbije nema padavina, vetar je oslabio i u većini krajeva je vedro, sa umerenim i jakim mrazevima, ali je izražena opasnost od poledice, posebno na putevima u Vojvodini.Na Sjenici je jutros izmerena temperatura od minus 23 stepena, u Požegi i Leskovcu minus 20, u Sremskoj Mitrovici minus...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.