Sneg u Srbiji stao, moguća poledica

Izvor: B92, 13.Dec.2012, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg u Srbiji stao, moguća poledica

Na području Srbije u četvrtak ujutru nema padavina, vetar je oslabio i u većini krajeva je vedro, ali je to donelo ledenu noć i jutro, sa umerenim i jakim mrazevima, tako da je izražena opasnost od poledice, posebno na putevima u Vojvodini.

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije (AMSS), i pored redovnih intervencija putara, pri jutrošnjim temperaturama od minus šest do preko minus 20 stepeni, so i ostala sredstva nemaju svuda puni efekat.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << autoputevima i magistralnim putevima u nižim predelima, kolovozi su uglavnom mokri ili vlažni, dok na regionalnim pravcima ima snega od tri do pet, u višim predelima i do 10 centimetara.

Na Pešteru i u kuršumlijskom kraju neprohodan je jedan broj lokalnih puteva, a visoki snežni nanosi i dalje stvaraju velike probleme na pojedinim saobraćajnicama u Banatu. Na celom području Bačke i Srema saobraćaj je veoma otežan zbog snega na putevima, kao i visokih snežnih nanosa. Postoji veliki broj lokalnih puteva koji neprohodni.

Prema informacijama MUP-a republike Srbije, ukinita je zabrana prolaska teretnih vozila na teritoriji cele Srbije, koja je bila na snazi.

Za šlepere i kamione sa prikolicom važi zabrana saobraćaja na prilazu Kopaoniku preko Brzeća, prema Goču i prema Drenskoj klisuri kao i na putu drugog reda Ravni - Brus.

Zabrana za šlepere i kamione važi i na putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema Vladičin Han - Strazimirovci (granični prelaz), Slatina - Valjevo - Podbukovi, Mali Zvornik - Loznica - Valjevo, Valjevo-Debelo Brdo, Tekeriš - Mojkovih - Krupanj, Korenite - Krupanj, Davidovac - granica SR/BJRM (Sveti Prohor Pčinjski), Majdanpek - Bugarska granica (Mokranje), Jošanička Banja - Kopaonik, Kopaonik - Jaram.

AMSS upozorava da odrona ima na deonicama HE Ðerdap 1 - Tresibaba, Riariće - Brnjak (AP Kosovo i Metohija), HE Ðerdap 1 - Klokočevac, Majdanpek - Bugarska granica (Mokranje), Porečki most - Golubac, Bovan - Knjaževac - Kalna, Biljanovac - Jošanička Banja - Dren.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Izvor: B92, Tanjug

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija: Jutros nema padavina, opasnost od poledice

Izvor: Večernje novosti, 13.Dec.2012

SRBIJA- Na području Srbije jutros nema padavina, vetar je oslabio i u većini krajeva je vedro, ali je to donelo ledenu noć i jutro, sa umerenim do jakim mrazevima, pa je izražena opasnost od poledice, posebno na putevima u Vojvodini.Kako je saopštio Auto moto savez Srbije i pored redovnih intervencija...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.