SRBIN POBEDIO: ZORAN JANKOVIĆ PRVI NA IZBORIMA U SLOVENIJI

Izvor: Kurir, 04.Dec.2011, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIN POBEDIO: ZORAN JANKOVIĆ PRVI NA IZBORIMA U SLOVENIJI

LJUBLJANA - Smederevac na čelu Slovenije! Prema preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora u Sloveniji, najviše glasova osvojio je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

LJUBLJANA - Smederevac na čelu Slovenije!

Prema preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora u Sloveniji, najviše glasova osvojio je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Od ukupno 163.751 prebrojanog glasačkog listića, Jankovićeva Pozitivna Slovenija osvojila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 29,41 odsto glasova, partija bivšeg premijera Janeza Janše 25,72 odsto, a SD Boruta Pahora 10,71 odsto glasova.

Pobeda Jankovića je iznenađenje koje niko nije očekivao jer je stranka Pozitivna Slovenija oformljena nekoliko dana pred početak predizborne kampanje.

- Dobiti ovoliko glasova za samo sedam sedmica postojanja dokaz je da će Slovenija ići u pravom smeru - rekao je novinarima Janković.

Prema ovim rezultatima, Jankovićeva stranka će imati 28 poslanika od ukupno 90 u parlamentu.Janković je rođen u varošici blizu Smedereva, od oca Srbina i majke Slovenke, ali se porodica odselila u Ljubljanu, gde je on završio gimnaziju i ekonomski fakultet. Postao je poznat kad je 1997. postao predsednik uprave slovenačkog poslovnog sistema „Merkator“. Godine 2006. velikom većinom glasova bio je izabran za gradonačelnika Ljubljane, a 2010. obezbedio je i drugi mandat sa 65 odsto podrške birača.

U intervjuu za Kurir nedavno je rekao da očekuje podršku svih ljudi koji razumeju u koliko teškom položaju se Slovenija nalazi i koji su spremni da nešto učine da se stvari promene nabolje.

Nestalo 100 listića

Vanredni parlamentarni izbori juče u Sloveniji nisu protekli bez neregularnosti. Privremeno su na dva sata bila zatvorena sva birališta u Tržiču zbog sumnji u krađu 100 glasačkih listića. Oni su ukradeni između petka i nedelje, ali predsednica okružne izborne komisije u Tržiču Nevenka Hafner ne isključuje ni mogućnost da su samo negde zatureni. U izbornom okrugu Tržič ima malo više od 100.000 birača.

Čestitka predsednika Srbije Borisa Tadića

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbin pobedio na izborima u Sloveniji

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2011

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, inače Srbin po ocu, pobedio je sa svojom strankom na vanrednim parlamentarnim izborima u Sloveniji...Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković pobedio je, na opšte iznenađenje, na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima u Sloveniji, pokazali su prvi rezultati...

Nastavak na Vesti-online.com...

Pobeda Srbina u Sloveniji

Izvor: TvojPortal.com, 05.Dec.2011, 11:35

Izvor:Bizlife.rs Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, poreklom Srbin pobedio na vanrednim parlamentarnim izborima u Sloveniji. To je iznenađenje koje niko nije očekivao. Njegova stranka Pozitivna Slovenija, oformljenom nekoliko dana pred početak predizborne kampanje, dobila je 29,38 odsto glasova,...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.