SPREMITE SE: U Srbiji sutra tropski dan, temperatura oko 37 stepeni!

Izvor: BKTV News, 12.Avg.2014, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREMITE SE: U Srbiji sutra tropski dan, temperatura oko 37 stepeni!

U Srbiji, na području cele zemlje za sutra je prognoziran tropski dan sa maksimalnom temperaturom od oko 37 stepena Celzijusovih.

U četvrtak 14. avgusta prognozirano je “u centralnim i južnim krajevima mestimično maksimalna temperatura od oko 37 stepena Celzijusovih”, upozorio je danas Republički hidrometeorloški zavod (RHMZ).
Zbog velikih vrućina lekari građanima savetuju izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, laganu ishranu, adekvatno oblačenje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i unošenje dovoljno tečnosti u organizam.
Portparol Hitne pomoći Nada Macura savetovala je građanima nošenje boce sa vodom, uzimanje vitamina i kontrolu arterijskog krvnog pritiska.
Ona je u ranije danas, u izjavi Tanjugu upozorila da posebno hronični bolesnici i starije osobe ne bi trebalo duže da stoje na nogama i savetovala veliki oprez na kupalištima i u saobraćaju.
Kada su visoke temperature vazduha, preporučju se izbegavanje boravka na suncu u periodu kada je najveća vrućina od 10 do 17 časova, uzimanje voća i povrća i pet obroka dnevno.
Hroničnim bolesnicima savetuje se uredno lečenje i terapija, a u slučaju pojave tegoba, pogotovu kod srčanih bolesnika, potrebno je obustaviti svaki napor i potražiti savet lekara.
U Srbiji je danas u 13 sati najtoplije bilo u Kuršumliji, gde su izmerena 33 stepena, a najsvežije na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila 22 stepena.
U Ćupriji, Leskovcu, Zaječaru, Dimitrovgradu i Vranju izmerena su 32 stepena, a u Kragujevcu, Velikom Gradištu, Kraljevu, Kruševcu i Nišu 31 stepen. U Beogradu je u 16 sati, po podacima RHMZ izmereno 31 stepen Celzijusa.
Izvor: tanjug.rs
The post SPREMITE SE: U Srbiji sutra tropski dan, temperatura oko 37 stepeni! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vreo dan u Srbiji

Izvor: RTS, 13.Avg.2014, 10:41

U celoj Srbiji na snazi je narandžasti meteo-alarm zbog veoma visokih temperatura koje se očekuju tokom dana. Lekari građanima savetuju da ne izlaze napolje u najtoplijem delu dana, da se lagano oblače i piju mnogo tečnosti...U Srbiji je u 16 časova najviša temperatura izmerena u Ćupriji i Leskovcu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.