Rekonstrukcija mosta Gazela za 20 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2009, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija mosta Gazela za 20 dana

BEOGRAD - Generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je danas da će za 15 do 20 dana biti potpisan ugovor o rekonstrukciji beogradskog mosta Gazela, nakon čega će početi radovi.

On je na sednici odbora Skupštine Srbije za saobraćaj kazao da će tokom rekonstrukcije za saobraćaj biti otvorene po dve kolovozne trake u oba smera.

"Kada se bude radilo asfaltiranje kolovoza na mostu, za dve godine, biće zatvarana po jedna strana", kazao je Drobnjak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak kazao je da su banke odobrile potpisivanje ugovora za rekonstrukciju Gazele.

EBRD i Evropska investiciona banka (EIB) odobrile su 2007. godine kredite Javnom preduzeću Putevi Srbije za finansiranje radova na Gazeli i prilaznim putevima, a uslov za oba kredita je uspešna primena planova za preseljenje Roma koji su živeli u blizini mosta.

EIB je ugovorila početni zajam od 25 miliona evra za rekonstrukciju mosta Gazela, a EBRD će obezbediti 16 miliona evra za popravku prilaznih puteva, kao deo kredita od ukupno 80 miliona evra namenjenog i za finansiranje beogradske obilaznice, saopštila je EBRD.

Izgrađen 1970. godine, most Gazela nije od tada rekonstruisan, preko njega dnevno pređe oko 170.000 vozila što je četiri puta više od njegovog projektovanog kapaciteta od oko 40.000 vozila dnevno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.