Izvor: Beta, 09.Sep.2011, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici pravosudja ponovo štrajkuju

KOSOVSKA MITROVICA, 9. septembra 2011. (Beta) - Radnici zaposleni u pravosudnim institucijama koje rade u sistemu Srbije i u petak su, drugi dan zaredom, protestovali ispred zgrade Okružnog suda u severnom delu Kosovske Mitrovice zbog najave dolaska albanskih sudija i tužilaca u taj sud.

Oni takodje protestuju zbog pokušaja da se srpsko pravosudje integriše u kosovske institucije. Prema rečima radnika koji su se okupili ispred suda, namera im je da upozore medjunarodnu zajednicu da Euleks krši dogovor postignut sa predstavnicima lokalne zajednice i Beogradom 2008. godine.

Seriji protesta pridružili su se i radnici Elektroprivrede Srbije na severu Kosova. Oni su mirnom protestnom šetnjom od poslovne zgrade do glavnog mosta na Ibru u severnoj Kosovskoj Mitrovici uputili poruku da žele da ostanu da rade kao deo Elektroprivrede Srbije i zatražili da se radnici koji su 1999. godine proterani sa svojih radnih mesta vrate na posao. ..
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.