KM: Protest pravosuđa i zdravstva

Izvor: B92, 08.Sep.2011, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KM: Protest pravosuđa i zdravstva

Kosovska Mitrovica -- Situacija na severu Kosova oko blokada je mirna, ali napeta. Istovremeno, zaposleni u pravosudnim i zdravstvenim institucijama Srbije i dalje protestuju.

Oko podneva su odblokirani svi putevi, pošto je Euleks policija završila operaciju na području Zubinog Potoka.

Ispred suda u Kosovskoj Mitrovici protestovali su zaposleni u srpskim pravosudnim organima zbog najave da će u toj ustanovi početi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da rade lokalne sudije i tužioci.

Na ulice u protestnu šetnju izašlo je i oko hiljadu zdravstvenih radnika iz sve četiri srpske opštine na severu Kosova.

"Naš cilj je da kažemo celom svetu da mi nismo paralelne institucije, da smo mi jedine institucije koje postoje na ovim prostorima legitimne i legalne, da pružamo zdravstvenu pomoć svima onima kojima je neophodna, bez obzira na ancionalnost i tako ćemo da nastavimo. Druga stvar je - mi nećemo da živimo u getu okruženi bodljikavom žicom, mi se nalazimo u sastavu Republike Srbije i želimo da ostanemo u sastavu RS, hoćemo slobodu, hoćemo da imamo sva ljudska prava", kaže direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Jakovljević.

I pored toga što je većina blokada na severu Kosova uklonjena, u Zupču se pored magistralnog puta i dalje nalaze lokalni Srbi, kao i vojnici Kfora u nekoliko vozila. Kfor se takođe nalazi i na sporednim putevima u Zupču.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.