Radikali traže sednicu o Republici Srpskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2012, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali traže sednicu o Republici Srpskoj

BEOGRAD -

Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas održavanje sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se razmatrala državna politika prema Republici Srpskoj (RS).

Poslanik SRS-a Nemanja Šarović rekao je na konferenciji za novinare u parlamentu da ta stranka traži da na toj sednici predsednik Srbije i članovi vlade odgovaraju na pitanje o državnoj politici prema sve, kako je kazao, učestalijim najavama izmene Dejtonskog sporazuma i otvorenim napadima na ustavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << položaj i status RS.

On je dodao da je ta stranka podnela zahtev za održavanje takve sednice predsednici parlamenta Slavici Đukić Dejanović.

Šarović je podsetio da je šef poslaničke grupe Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović nedavno izjavio da je RS "genocidna tvorevina" i ocenio da je Tadić morao da odreaguje mnogo ozbiljnije na tu "monstruoznu izjavu".

"Tadićev stav je bio poprilično blagonaklon. On je rekao da to ne podržava, ali da svako ima pravo na svoj politički stav", kazao je Šarović i ocenio kao nedopustivo da za predsednika Srbije, koji je garant Dejtonskog sporazuma, takva tvrdnja bude validan politički stav.

On je istakao da SRS izražava bojazan da politika Tadića pod pritiskom SAD i EU ne dobije novu notu i da ovo što je sad "validan stav" postane posle izbora i zvaničan državni stav.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.