Priznanje radnicima kaznenih zavoda

Izvor: RTS, 15.Maj.2011, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje radnicima kaznenih zavoda

Na Dan Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, najboljim radnicima iz 28 kaznenih zavoda i ustanova, uručene su plakete, pohvale i priznanja.

Povodom Dana Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, najboljim radnicima Uprave iz 28 kaznenih zavoda i ustanova, uručene su plakete, pohvale i priznanja.

Ministarka pravde Snežana Malović najavila je da će učiniti sve da se sprovede istraga o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i ubistava novinara Dade Vujasinović i Slavka Đuruvije.

"Kao ministarka učiniću sve da do toga dođe. Sa stanovišta ministarstva pravde sve ćemo učiniti što je u našoj nadležnosti da ti predmeti ugledaju sudsku proceduru", rekla je Malovićeva na proslavi Dana Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

U kaznenim zavodima u Srbiji trenutno kaznu izdržava 11.500 osuđenih lica, o kojima brine skoro 4.000 radnika Uprave.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Obradović rekao je da je prvi i osnovni zadatak sistema zaštita društva od počinilaca krivičnih dela.

"To podrazumeva da lica lišena slobode čuvamo na zakonom propisan način, u najbezbednijim uslovima koje možemo da postignemo, i u ovom pravcu usmerena je većina naših aktivnosti", izjavio je Obradović.

Proslava povodom dana Uprave održana je po prvi put, u restoranu "Preporod", otvorenom delu Kazneno-popravnog zavoda "Zabela" kod Požarevca.

Svečanosti je prisustvovala i ministarka pravde Snežana Malović koja je najavila skori završetak novog zatvora u Padinskoj skeli za 500 osuđenika, kojim će znatno biti rasterećen Centralni zatvor u Beogradu.

Ministarka je, takođe, navela da je zadovoljna što je u Srbiji zaživeo sistem alternativnih sankcija, koje se odnose na rad u društvenom interesu i elektronski nadzor.

Za Dan Uprave za izvršenje krivičnih sankcija odabran je taj datum jer je 1838. godine u Čačku počela izgradnja Okružnog zatvora i uspostavljeno izvršenje kazne zatvora u državi Srbiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.