Privremeno zatvorena tri centra za migrante u Srbiji

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privremeno zatvorena tri centra za migrante u Srbiji

Niš/Bela Palanka -- Prihvatni centar u Divljani kod Bele Palanke danas je privremeno zatvoren, a 30 migranata koji su se u njemu nalazili prebačeni su u centar u Bosilegradu.

"Divljana je stavljena u stanje mirovanja zbog smanjenja troškova. Biće vrlo brzo ponovo spremna za prihvat migranata ukoliko se za to ukaže potreba", rekao je agenciji Beta koordinator Komesarijata za migracije Slobodan Savović.

On je kazao da su ranije ovog meseca u stanje mirovanja stavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prihvatni centri u Dimitrovgradu i Preševu.

"Migranti iz prihvatnog centra u Preševu prebačeni su u Bujanovac, a migranti iz Dimitrovgrada prebačeni su u Pirot", rekao je Savović.

On je izjavio da je trenutno popunjeno 90 odsto kapaciteta prihvatnih centara u Pirotu, Bujanovcu i Vranju, dok je prihvatni centar u Bosilegradu potpuno popunjen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.