Ponavljaju se izbori na Kosmetu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2011, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavljaju se izbori na Kosmetu

U šest opština na Kosovu i Metohiji danas se održavaju ponovljeni parlamentarni izbori koje su raspisale vlasti u Prištini, pošto je Centralna izborna komisija, posle glasanja od 12. decembra, uočila nepravilnosti tokom izbora. Sva biračka mesta na kojima se ponavlja glasanje otvorena su jutros u sedam časova, a glasanje protiče bez ikakvih nepravilnosti i problema i obavljaće se do 19 časova.

Izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << će biti ponovljeni u opštinama Srbica, Glogovac i Dečani, dok će na nekim biračkim mestima biti ponovljeni u Lipljanu, Mališevu i Kosovskoj Mitrovici.

Na izborima održanim 12. decembra, u sredinama gde se izbori ponavljaju, uočeno je da je na biračkim mestima glasalo više birača nego što ih je upisano. Tako je u pojedinim opštinama posle brojanja glasačkih listića uočeno da je na izborima glasalo više od 100 odsto upisanih birača.

Posle današnjeg ponavljanja izbora, očekuje se da će ubrzo Centralna izborna komisija proglasiti konačne rezultate, čime će i formalno biti stvoreni uslovi za početak razgovora o formiranju nove vlade.

Izbore će i danas posmatrati predstavnici međunarodne zajednice, a specijalni predstavnik Evropske unije (EUSR) na Kosovu Piter Fejt će koordinirati rad "Misije za posmatranje izbora na Kosovu". Međunarodni posmatrači će izbore nadgledati u sva 62 biračka centra, odnosno na 185 biračkih mesta.

Fejt je rekao da je Kosmetu potrebna nova kredibilna i čista vlada, spremna da se suoči sa izazovima. On je uoči drugog kruga izbora rekao da su decembarski parlamentarni izbori održani uglavnom u konstruktivnoj atmosferi, ali da su praćeni neregularnostima, koje ne mogu biti prihvaćene.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.