Policija i MUP spremni za Univerzijadu

Izvor: RTS, 24.Jun.2009, 03:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija i MUP spremni za Univerzijadu

Uoči otvaranja Univerzitetskog sela, iz Ministarstva unutrašnjih poslova poručuju da su spremni za početak najveće sportske manifestacije u Evropi ove godine. O bezbednosti učesnika Univerzijade brinuće više od šest hiljada policajaca.

Policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije spremni su za početak Univerzijade, izjavio je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Na obezbeđivanju Univerzijade i više od 10.000 učesnika biće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << angažovano više od 6.000 pripadnika policije, rekao je Dačić prilikom obilaska kontradiverzionih šatora - punktova za pregled, policijske stanice i komandno-operativnog centra u Univerzitetskom selu.

"Pripadnici policije i Sektora za zaštitu i spasavanje napravili su konkretan plan bezbednosnih mera i akcija koje je će sprovoditi tokom trajanja Univerzijade. Učinićemo sve da nema nikakvih bezbednosnih izazova i incidenata", rekao je ministar.

Dačić je istakao da će Univerzijada biti dobra prilika da se proveri osposobljenost policije da odgovori na velike bezbednosne izazove, s obzirom na to da je u pitanju najveća sportska manifestacija u Evropi ove godine i da se očekuje da će u Univerzitetskom selu biti prisutno ukupno oko 20.000 ljudi.

"Ne očekujemo bezbedonosne incidente i terorističke napade, ali će policija biti u pripravnosti. Mi ćemo preduzeti sve da se spreče bilo kakvi bezbednosni rizici, incidenti i bilo kakve terorističke pretnje", rekao je Dačić.

Ministar je istakao značaj ove, kako je rekao, veoma važne manifestacije za Srbiju i zato MUP ima veliki zadatak da još jednom pokaže da je Srbija "jedan od najboljih domaćina sportskih manifestacija na svetu".

Policija će koristiti novu tehnologiju i opremu, nove protivdiverzione uređaje, među kojima će biti i više desetina kamera, koje će po završetku Univerzijade biti instalirane na više punktova u gradu.

Ministar je rekao da predstavnici policije i MUP-a svakodnevno komuniciraju i razmenjuju informacije sa predstavnicima Interpola i Evropola, kao i svim policijama odakle dolaze učesnici.

U Univerzitetskom selu biće angažovane gotovo sve raspoložive uprave MUP-a, od obezbeđenja, saobraćajne policije, antiterorističkih jedinica, Sektora za zaštitu i spasavanje, žandarmerije.

Ministar je obišao Univerzitetsko selo zajedno sa direktorom Policije Miloradom Veljovićem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro još jedna mašina za izradu pasoša

Izvor: Blic, 22.Jun.2009, 21:50

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je danas da će uskoro biti instalirana još jedna mašina za izradu biometrijskih pasoša...Dačić je rekao novinarima da je o tome MUP postigao dogovor sa Narodnom bankom Srbije i Zavodom za izradu novčanica i da će zahvaljujući...

Nastavak na Blic...

MIJAILOVIĆ: Ministar čini sve da se ispune zahtevi policajaca

Izvor: Danas, 23.Jun.2009, 20:45

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je prilikom jučerašnje posete Univerzitetskom selu da je policija u potpunosti spremna za obezbeđivanje studentskih igara. „Univerzijada, što se nas tiče, može da počne. Sproveli smo sve pripremne radnje za garantovanje bezbednosti, za šta...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.