Uskoro još jedna mašina za izradu pasoša

Izvor: Blic, Tanjug, 22.Jun.2009, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro još jedna mašina za izradu pasoša

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je danas da će uskoro biti instalirana još jedna mašina za izradu biometrijskih pasoša.

Dačić je rekao novinarima da je o tome MUP postigao dogovor sa Narodnom bankom Srbije i Zavodom za izradu novčanica i da će zahvaljujući novoj mašini kapaciteti za personalizaciju pasoša biti povećani za 50 odsto. On je dodao da na dve postojeće mašine, kapciteta oko 4.000 komada pasoša nedeljno, sada se izrađuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko 6.000 komada novih putnih isprava.

Po njegovim rečcima, zahvaljujuči novoj mašini, doći će ne samo do povećanog broja izdatih pasoša već će to omogućiti i brži prijem zahteva za izadavanje novih dokumenata.

Dačić je najavio i unapređenje softverskog sistema za izdavanje biometrijskih pašosa koji će omogućiti da se u bimotrijski čip ugradi i otisak prsta, što je u skladu sa evropskom praksom.

Zamenik primijera i ministar unutrašnjih poslova je ponovio da se do kraja godine očekuje liberalizacija viznog režima za Srbiju kao i da su novi biometrijski pasošosi jedan od uslova za to. Dačić je rekao i da MUP ne deli po nacionalnosti građane Kosova i Metohije koji mogu da dobiju nova dokumenta objašnjavajući da se u određenim slučajevima biometrijski pasoši izdaju uz dodatne provere.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.