Dačić: Policija spremna za obezbeđivanje Univerzijade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2009, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Policija spremna za obezbeđivanje Univerzijade

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić danas je, prilikom obilaska Univerzitetskog sela, izjavio da je policija spremna za obezbeđivanje Univerzijade.

"Što se nas tiče, Univerzijada može da počne i spremili smo konkretan plan delovanja policije tokom njenog trajanja", rekao je Dačić novinarima posle obilaska policijske stanice i komandno - operativnog centra policije u Univerzitetskom selu na Novom Beogradu.

Dačić je rekao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << više od 6.000 policajaca biti angažovano na obezbeđivanju Univerzijade.

"Nabavljena je i nova oprema koja će potom biti data Saobraćajnoj policiji", rekao je Dačić i kao primer naveo "više desetina kamera" koje će biti postavljene po Beogradu.

Dačić je rekao i da policija "ne očekuje nikakve bezbednosne incidente" tokom Univerzijade, kao i da MUP ima stalnu komunikaciju sa Biroom evropske policije (Evropol), Interpolom i policijama drugih zemalja iz kojih dolaze učesnici Univerzijade.

U delegaciji MUP-a koja je obišla Univerzitetsko selo bio je i direktor policije Srbije Milorad Veljović.

Univerzijada počinje 1. jula, a očekuje se više od deset hiljada učesnika iz celog sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.