Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića

Izvor: B92, 02.Sep.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića

Zagreb -- Zagrebačko županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ivice Todorića.

Osim protiv Todorića, optužnica je podignuta i protiv još dvoje hrvatskih državljana te jedne austrijske državljanke.

Prvookrivljenom, kao predsedniku uprave jednog koncerna, i drugookrivljenom, kao izvršnom direktoru finansija u koncernu, stavlja se na teret da su tokom 2013. godine zloupotrebili svoj položaj u koncernu jer su, na štetu koncerna, omogucili plaćanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1,25 miliona evra u korist švajcarskog trgovačkog društva za savetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna, preneo je portal Index.hr.

"Na taj se način švajcarsko trgovačko društvo bespravno materijalno okoristilo, a nastupila je šteta za koncern od 1,25 miliona evra", piše DORH.

"Četvrtoj okrivljenoj, odgovornoj osobi tog švajcarskog trgovačkog društva, stavlja se na teret da je prvookrivljenom i drugookrivljenom pomogla izdavanjem računa, u ime švajcarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savetodavne usluge.

Trećeokrivljenoj, koja je bila članica uprave istog koncerna, stavlja se na teret da je u opisanom postupanju učestvovala tako što je podsticala prvookrivljenog i četvrtookrivljenu.

U optužnici se navodi i da su stvarni vlasnici švajcarskog trgovačkog društva bili drugookrivljeni i trećeokrivljena, piše DORH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.