Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića

Izvor: RTS, 02.Sep.2019, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv osnivača koncerna "Agrokor" Ivice Todorića.
Pored Todorića, optužnica je podignuta i protiv još dvoje hrvatskih državljana i jedne austrijske državljanke, prenosi portal Indeks.

Kako se navodi, tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv osumnjičenih zbog krivičnog dela zloupotrebe poverenja u poslovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i zbog krivičnog dela podsticanje na zloupotrebu poverenja u poslovanju, kao i pomaganja u zloupotrebi poverenja u poslovanju.
"Prvookrivljeniku, kao predsjedniku uprave jednog koncerna, i drugookrivljeniku, kao izvršnom direktoru financija u koncernu, stavlja se na teret da su tijekom 2013. godine zlouporabili svoj položaj u koncernu jer su, na štetu koncerna, omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarskog trgovačkog društva za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna. Na opisani način se švicarsko trgovačko društvo nepripadno materijalno okoristilo, a nastupila je šteta za koncern u iznosu od 1,25 milijuna eura", piše u saopštenju DORH-a.
Dodaje se da je četvrtoj optuženoj, odgovornoj osobi tog švajcarskog preduzeća, stavlja na teret da je prvooptuženom i drugooptuženom pomogla izdavanjem računa, u ime te firme, za navodno obavljene savetodavne usluge.
Trećeokrivljena, koja je bila članica uprave istog koncerna, tereti se da je podsticala na krivično delo.
Todorić je novembra prošle godine izručen iz Velike Britanije Hrvatskoj, pošto je prethodno napustio Zagreb. Plativši kauciju od milion evra, ubrzo je pušten iz zatvora Remetinec da se brani sa slobode. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića i još tri osobe

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2019

ZAGREB - Zagrebačko županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ivice Todorića, bivšeg vlasnika Agrokora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Podignuta optužnica protiv Todorića, Nobilo iznenađen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2019, 10:55

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv bivšeg vlasnika hrvatskog koncerna Agrokor, Ivice Todorića, i još tri osobe...Među optuženima su još dvoje hrvatskih i jedna austrijska državljanka, zbog počinjenog krivičnog dela zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.