Podela penzionerskih kartica u Šidu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2018, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podela penzionerskih kartica u Šidu

U Šidu je počela podela penzionerskih kartica. Promotivno, danas u sali Skupštine opštine Šid, penzionerima su kartice uručili direktor filijale PIO fonda Sremska Mitrovica Zoran Berežni i predsednik opštine Šid Predrag Vuković.

Reč je o vrsti pomoćnog dokumenta koji će svakom penzioneru služiti za dokazivanje penzionerskog statusa.

Do sada su u te svrhe koristili isključivo penzijske čekove na kojima se nalaze lični podaci, tako da će ubuduće penzionerske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kartice u tim situacijama zameniti penzijske čekove.

Pravo na karticu ostvaruju korisnici penzija svih kategorija, korisnici prava na privremenu naknadu po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidna deca – korisnici privremene naknade.

Kartice će biti važne, jer će biti pogodne i za korišćenje u situacijama kada im taj status obezbeđuje određene popuste.

U opštini Šid trenutno je 5.950 penzionera. Lokalna samouprava podržava ovu inicijativu PIO fonda i Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Nadležni najavljuju da će podela kartica biti završena do kraja aprila. Oni koji penzije primaju na kućnu adresu, tako će dobiti i karticu, dok će ostali moći da ih preuzmu lično, na šalterima službi PIO fonda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.