Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2017, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počele vježbe NATO u Bugarskoj, učestvuje i Srbija

SOFIJA - Velike vojne vježbe NATO "Saber Guardian 2017" počele su u Bugarskoj s učešćem 25.000 pripadnika vojski iz više od 20 zemalja, među kojima je i Vojska Srbije.

To je prenIo Asošijetid pres.

Ministarstvo odbrane Srbije juče je saopštilo da će 79 srpskih vojnika učestvovati na međunarodnoj vježbi "Saber Guardian 2017" od 7. do 22. jula na poligonima u Mađarskoj, Rumuniji i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Bugarskoj.

AP navodi da manevri imaju za cilj povećanje interoperabilnosti zemalja učesnica i pokazivanje riješenosti i spremnosti da se djeluje za podršku bezbjednosti i stabilnosti crnomorskog regiona.

Vježbe "Saber Guardian" održavaju se u crnomorskom regionu svake godine od 2013.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da će u taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem pod nazivom "Saber Guardian - Peace Sentinel 17" na poligonu u Bugarskoj učestvovati 30 pripadnika Treće brigade Kopnene vojske VS uz vojnike iz SAD i Bugarske.Na vježbi jedinica za specijalne operacije "Saber Guardian - Black Swan 17" u Mađarskoj, 23 pripadnika Specijalne brigade Kopnene vojske VS učestvovaće u sklopu borbene grupe u čijem sastavu su i pripadnici oružanih snaga Makedonije i zemlje domaćina.

U okviru vežbe "Saber Guardian 17 - Mascal" u rumunskoj vojnoj avio-bazi "Mihail Kogalniceanu", 26 pripadnika Uprave za vojno zdravstvo i Vojnomedicinske akademije Ministarstva odbrane Srbije, uvježbavaće s pripadnicima vojnog zdravstva iz BiH, Makedonije, Slovenije i Crne Gore razvijanje interoperabilnosti i unapređenje operativnih sposobnosti Balkanskih vojnomedicinskih snaga.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.