Partizan gostuje Bragi, derbi u Milanu

Izvor: Politika, 18.Okt.2010, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan gostuje Bragi, derbi u Milanu

BRAGA – U utakmici trećeg kola H grupe Lige šampiona prvak Srbije Partizan će gostovati portugalskoj Bragi, a osim tog susreta pažnju ljubitelja fudbala najviše će privući okršaj dva njatrofejnija kluba u elitnom takmičenju, italijanskog Milana i španskog Real Madrida.

Nakon poraza u prva dva kola u Bragi i Partizanu su svesni da nemaju velike šanse da se upuste u borbu za prva dva mesta u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << grupi koja vode u osminu finala. Oba tima će se zato okrenuti borbi za treću poziciju, koja obezbeđuje plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Jedan od glavnih aduta „crno-belih” u sutrašnjem duelu biće reprezentativni golman Srbije Vladimir Stojković. On je pre pet godina, upravo u Bragi, u revanš meču poslednjeg kola kvalifikacija za Kup UEFA blistao pred mrežom Crvene zvezde, a zahvaljujući čudesnim odbranama naš najtrofejniji klub eliminisao je sutrašnjeg Partizanovog rivala.

U istoj grupi Arsenal, koji je minulih sedmica bio desetkovan povredama a sada polako kompletira prvu postavu, dočekaće šampiona Ukrajine - Šahtjor iz Donjecka.

Izabranici iskusnog rumunskog trenera Mirčee Lučeskua za sada imaju maksimalan broj bodova, a sigurnom igrom i trijumfima nad Partizanom i Bragom odradili su veći deo posla u borbi za plasman u osminu finala.

U sledeće dva kola, u mečevima sa Englezima u Londonu i Donjecku, „rudari” će pokušati da prirede iznenađenje i osvoje prvo mesto u grupi koje im obezbeđuje prednost domaćeg terena u sledećoj rundi elitnog takmičenja.

Milan će dočekati Real u trenutku kada su „roso-neri” najzad povezali nekoliko dobrih rezultata u Seriji A.

Čini se da su igrači Milana, nakon uvodnih nevolja, shvatili šta od njih traži mladi trener Masimilijano Alegri, a dodatna motivacija pred sutrašnju utakmicu biće im činjenica da na klupi Madriđana sedi Portugalac Žoze Murinjo koji je prošle sezone predvodio gradskog rivala Intera do titule prvaka Evrope.

U drugom meču F grupe holandski Ajaks će u Amsterdamu dočekati ekipu francuskog Oksera, koja se očigledno nije snašla u prenatrpanom kalendaru utakmica u Ligi šampiona i nacionalnom prvenstvu.

U E grupi londonski Čelsi će gostovati u Moskvi ruskom Spartaku, dok će francuski Olimpik dočekati slovačku Žilinu koja važi za jednog od najvećih austajdera u Ligi šampiona ove sezone.

Minhenski Bajern, uprkos slabim rezultatima u nemačkoj Bundes ligi, ne bi trebalo da ima većih problema na domaćem terenu protiv rumunskog Kluža, dok će Roma u drugom meču G grupe na Olimpiku ugostiti švajcarski Bazel.

Tanjug

objavljeno: 18/10/2010
Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.