LŠ: Partizanovo veče istine

Izvor: S media, 19.Okt.2010, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Partizanovo veče istine

Fudbaleri Partizana sastaju se večeras sa Bragom u okviru 3. kola Lige šampiona.

Crno-beli, kao i njihov večerašnji rival, posle dva kola imaju isto toliko poraza, ali portugalski predstavnik ima lošiju gol-razliku (0:9) i zbog toga uoči večerašnjeg duela zauzima poslednje mesto u Grupi H.

LŠ: Bitka za opstanak (FOTO)

Braga je nesumnjivo favorit protiv šampiona Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ali su trener Aleksandar Stanojević i igrači poručili da će svim snagama pokušati da ostanu neporaženi na "Aksa" stadionu i tako zadrže realne šanse za opstanak u Evropi, odnosno osvajanje trećeg mesta u grupi, koje vodi u nastavak takmičenja u Evropa ligi.

Partizan spreman za iznenađenje

U Bragi prvo poluvreme

- Nemam nikakve dileme povodom načina na koji ćemo se suprotstaviti Bragi. Imamo problem sa Nemanjom Tomićem, koji se povredio u Beogradu, ali svi ostali igrači su zdravi i spremni. Želja nam je da defanziva bude na visini zadatka koji je obavljen u Donjecku protiv Šahtjora, ali i da budemo mnogo opasniji po gol u odnosu na tu utakmicu. Zbog toga ćemo večera igrati sa četvoricom vrlo ofanzivnih igrača - poručio je Stanojević.

Partizan je do sada šest puta gostovao portugalskim klubovima u evro-takmičenjima, zabeleživši na tim utakmicama jednu pobedu, protiv lisabonskog Sportinga u sezoni 2002/03 rezultatom 1:3.

U preostalih pet mečeva, crno-beli su izborili dva remija i tri poraza, od kojih je poslednji bio 2003. godine, kada je takođe u okviru Lige šampiona, Partizan poražen od Portoa 2:1, u sezoni kada je klub sa "Dragao" stadiona pod vođstvom Žozea Murinja postao šampion Evrope.

Sa druge strane, Braga je do sada tri puta igrala protiv srpskih klubova, ali je sva tri susreta odigrala sa Crvenom zvezdom u poslednje četiri godine ostvarivši tom prilikom jednu pobedu i dva remija.

Večerašnji domaćin jedan je od četiri kluba iz ovogodišnjeg ciklusa Lige šampiona koji još uvek nije postigao gol, dok je primila ubedljivo najviše - devet.

Zanimljivo je takođe da je Braga na prve dve utakmice izvela samo dva kornera, što je takođe najmanje u ovogodišnjem izdanju elitnog evropskog takmičenja.

U ostalim mečevima večerašnjeg programa sastaju se:

Grupa E

Roma - Bazel 20.45

Bajern - Kluž 20.45

Grupa F

Spartak Moskva - Čelsi 18.30

Olimpik Marsej - Žilina 20.45

Grupa G

Ajaks - Okser 20.45

Real Madrid - Milan 20.45

Grupa H

Arsenal - Šahtjor 20.45

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.