PAKAO na Horgošu, naoružajte se strpljenjem

Izvor: Mondo, 24.Avg.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAKAO na Horgošu, naoružajte se strpljenjem

Na graničnom prelazu Horgoš kolona vozila duga je pet kilometra i svakog minuta se povećava. Na ulaz u Mađarsku se čeka najmanje pet sati.

Foto: MONDO/Marko Tanasković ilustracija

Ovog jutra i tokom celog dana bi trebalo izbegavati granični prelaz Horgoš, dok na ostalim prelazima nema većih gužvi – čeka se od 30 do 60 minuta, javlja RTS.

Kolona ide do petlje ka Kanjiži i Horgošu. Tu su uglavnom putnici koji dolaze iz Turske, kao i on koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se vraćaju s letovanja.

Svi putnici su u koloni i ostaće dosta dugo, jer treba barem pet sati da bi se stiglo do graničnog prelaza Horgoš, a zatim, pošto je zona popunjena automobilima, treba još tri sata da bi se ušlo u Mađarsku.

Deset najboljih saveta da PREŽIVITE putovanje sa decom

Zato se preporučuje da se koriste drugi prelazi.

Sada se na Kelebiji koja radi 24 sata čeka oko dva sata da bi se ušlo u Mađarsku. Bački breg takođe radi 24 sata. Tu je još pet prelaza.

Prelazi koji su u blizini Sombora, kao što su Bački Breg, Rastina ili Bajmok su preporuka za subotu. Gužve na Horgošu potrajaće do nedelje uveče.

Na Graničnom prelazu Preševo gužve ne jenjavaju od početka turističke sezone.Od ranih jutarnjih sati formiraju se kolone vozila, posebno na izlasku. Prelazi se u tri trake i vozila se zadržavaju oko 20 minuta.

U prepodnevnim satima veća je frekvencija na izlasku iz zemlje, a već od podneva se očekuju veće gužve na ulazu u Srbiju.

Kažu u Graničnoj policiji da gužve neće jenjavati sve do kraja vikenda, a od ponedeljka se otvara integrisani granični prelaz, tako da će se kontrolisati samo ulaz u Srbiju i ulaz u Severnu Makedoniju, prenosi RTS.

Ako putujete u inostranstvo...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.