Održan protest Bojkot umesto 1 od 5 miliona

Izvor: B92, 08.Feb.2020, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan protest "Bojkot" umesto "1 od 5 miliona"

Beograd -- U Beogradu je večeras, druge subote za redom, odžana protestna šetnja "Bojkot" umesto dosadašnjih organizovanih pod sloganom "1 od 5 miliona".

Noseći transparent "U Bojkot 2020" grupa građana prošetala je centralnim gradskim ulicama, pored Doma omladine, preko Kosovske do Kralja Milana i zgrade Skupštine u kojoj je sedište Republičke izborne komisije i gde su ostavili praznu kutiju.

U kutiju su ubacili papir koji simbolično predstavlja glasački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << listić na kojem je broj 1 "Aleksandar Vučić", a zaokružen broj 2 uz koji piše "bojkot".

"Ta prazna kutija je simbol onoga što mislimo o izborima", rekla je aktivistkinja Aleksandra Puškić.

Puškićeva je na početku okupljanja, na platou ispred Filozofskog fakulteta, rekla da skup organizuje mala grupa aktivista koja ne želi da dozvoli da šetnje, koje su se održavele duže od godinu dana, nestanu i prestanu.

Proteste drugi put organizuje "Građanski otpor", nakon što su se iz organizacije povukli aktivisti "1 od 5 miliona".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Protest u Beogradu: Ispred RIK-a građani "glasali za bojkot"

Izvor: VOA, 08.Feb.2020

BEOGRAD - Redovan antivladin protest ove subote u Beogradu, koji je ovog puta organizovao "Građanski otpor", završne je ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) gde su građani ostavili glasačku kutiju u koju su prethodno ubacivali glasačke listiće na kojima je bilo zaokružen broj dva...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.