Nedimović: Jedan ledolomac košta do četiri miliona evra

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2017, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović: Jedan ledolomac košta do četiri miliona evra

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je da su Srbiji potrebna dva ili tri ledolomca koja bi radila pre svega na Dunavu i izrazio očekivanje da će taj poblem biti rešen tokom ove godine.

Nedimović je za Radio-televiziju Srbije rekao da jedan ledolomac košta tri i po do četiri miliona evra i da je o tome bilo reči i na sastancima Kriznog štaba za vanredne situacije.

"Očekujem da će već u toku 2017. godine ovaj problem >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << biti rešen. Potrebno je i da ti ledolomci imaju multifunkcionalni karakter, da budu isplativi, i da, kada se ne bave tim poslom, bave se drugim poslom na rekama", kazao je ministar.

Mađarski ledolomac krenuo iz Vukovara uzvodno

Mađarski ledolomac krenuo je jutros iz Vukovara uzvodno ka desetak kilometara udaljenoj Daljskoj krivina, kuda će proširivati probijeni ledeni koridor i usitnjavati led kako bi nesmetano otplovio nizvodno Dunavom.

Šef hrvatskog Centra od poplava za područje Dunava i donje Drave Ivica Nađ izjavio je Hini da ledolomac prolazi kroz Hrvatsku na putu ka Srbiji, u sklopu dogovora Beograda i Budimpešte o slanju dva ledolomca.

Drugi, manji mađarski ledolomac radi na oko dva kilometra od Daljske krivine gde počinje suženje plovnog puta i gde je započeo ledostaj, prenosi Hina.

Njihovim prolaskom kroz Hrvatsku, najverovatnije danas, s ledom će se između Daljske krivine i Vukovara boriti četiri ledolomca što će dodatno poboljšati stanje na Dunavu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nedimović: Problem sa ledolomcima biće rešen 2017.

Izvor: RTS, 20.Jan.2017

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović za RTS kaže da je situacija sa ledom ozbiljno sagledana i da je ova situacija poslednja opomena da nešto mora da se uradi kako se Mađarska ne bi svaki put pozivala u pomoć. ...

Nastavak na RTS...

Nedimović: Potrebna nam dva ili tri ledolomca

Izvor: Press, 20.Jan.2017

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je da su Srbiji potrebna dva ili tri ledolomca koja bi radila pre svega na Dunavu. . Foto:B92.net. On je izrazio očekivanje da će taj poblem...

Nastavak na Press...

Javašluk odneo 70 miliona evra!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2017

Ministri privrede, poljoprivrede i saobraćaja, ali i direktori Direkcije za vode u poslednjih 13 godina dozvolili su rasprodaju tri domaća ledolomca, pa je tako Srbija tokom ovih dana izgubila oko 70 miliona evra zbog zastoja transporta...Isto je bilo i ledenog februara 2012. Dakle, svakih četiri-pet...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.