Napad u Londonu, sumnja se na terorizam

Izvor: RTS, 22.Maj.2013, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad u Londonu, sumnja se na terorizam

Muškarac, za koga se veruje da je vojnik, brutalno je napadnut i ubijen na jugoistoku Londona, dok su dvojica napadača, koji su koristili mačete, ranjeni tokom intervencije policije. Britanska vlada tretira ovaj napad kao teroristički incident.

Napad u kojem je nedaleko od jedne londonske kasarne danas ubijen jedan čovek, a ubice su ranjene, britanske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlasti istražuju kao mogući teroristički akt, prenosi britanski Bi-Bi-Si.

Napad se desio kod kasarne Vulvič u jugoistočnom Londonu, u kojoj su Kraljevska konjička artiljerija, grenadiri i čuvari iz kraljičine garde.

Komandir britanske policije Sajmon Lečford rekao je da su, po prvim izveštajima, dvojica oružjem napala jednog čoveka, navodi agencija AP. On je potvrdio da je žrtva napada poginula, a da je dvojicu ranila policija.

Britanska vlada tretira ovaj napad kao teroristički incident. Premijer Dejvid Kameron je zbog napada prekinuo posetu Francuskoj i noćas se iz Pariza hitno vraća u London, saopštila je Vlada.

Kameron je napad ocenio kao šokantan i od ministarke unutrašnjih poslova Tereze Mej zatražio hitan sastanak vladinog komiteta za vanredna pitanja.

Mej je rekla da ju je britanska služba za unutrašnju bezbednost - MI5, izvestila o napadu koji je nazvala "bolesnim i varvarskim".

Po izjavama očevidaca koje prenosi Bi-Bi-Si, dvojica napadača su brutalno ubila čoveka čije su telo odvukli s pločnika i ostavili nasred ulice. Potom su, mašući noževima i pištoljem, tražili od prolaznika da ih fotografišu jer "žele da budu na TV".

Bi-Bi-Si prenosi da je poslanik Nik Rejnsford rekao da je ubijeni čovek vojnik u kasarni Vulvič, ispred koje se napad desio, ali ta informmacija nije zvanično potvrđena.

Britansko Ministarstvo odbrane je navelo da po hitnoj proceduri istražuje izveštaje da je u napad umešan jedan vojnik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubistvo mačetama u Londonu, sumnja se na terorizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2013

Muškarac, za koga se veruje da je vojnik, brutalno je danas napadnut i ubijen na jugoistoku Londona, dok su dvojica napadača, koji su koristili mačete, ranjeni tokom intervencije policije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zvaničnici: Napad u Londonu motivisan radikalnim islamom

Izvor: Blic, 23.Maj.2013, 00:40

Brutalan napad u kojem je danas nedaleko od jedne londonske kasarne ubijen jedan čovek, a dvoje ubica ranjeno, izgleda da je bio motivisan radikalnim islamom, rekla su dvojica neimenovanih zvaničnika britanske vlade, prenosi agencija AP...Ti zvaničnici su naveli da to saznanje nije zasnovano samo...

Nastavak na Blic...

VB: Identifikovan jedan napadač

Izvor: B92, 23.Maj.2013

London -- Muškarac, kome su dva napadača mačetom odrubila glavu kod kasarne Vulvič u jugoistočnom Londonu, bio pripadnik britanske vojske. Identifikovan i jedan napadač...Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je danas da je brutalno ubijen Li Rigbi, 25-godišnji mitraljezac Drugog bataljona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.