Meleškanu: Čuda su moguća i na Zapadnom Balkanu

Izvor: B92, 01.Feb.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meleškanu: Čuda su moguća i na Zapadnom Balkanu

Bukurešt -- Ministar spoljnih poslova Rumunije pozvao zemlje Zapadnog Balkana da slede primer Atine i Skoplja i nađu rešenja za teške okolnosti i komplikovanu istoriju.

"Potpis na Prespanskom sporazumu je pokazao da i pored teških okolnosti i komplikovane istorije uz političku volju je moguće naći rešenja za politička pitanja", poručio je Teodor Maleškanu.

Šef rumunske diplomatije je naglasio da su na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU i zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kandidata u Bukureštu predstavnici Grčke i Severne Makedonije po prvi put sedeli zajedno i delili istu ideju o razvijanju uslova za pristuopanje Zapadnog Balkana EU.

"To niko nije mogao da zamisli pre nekoliko godina. Čuda su moguća. Nadamo se da će to stvoriti sinergiju i za druge zemlje Zapadnog Balkna koje su još u pregovorima", zaključio je Maleškanu.

Dvodnevnom neformalnom sastanku ministra spoljnih poslova EU koji se juče i danas održao u Bukureštu prisustvovali su i šefovi diplomatija zemalja kandidata.

Srbiju na sastanku prestavlja ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.