Maleškanu: Čuda su moguća i na Zapadnom Balkanu

Izvor: RTS, 01.Feb.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maleškanu: Čuda su moguća i na Zapadnom Balkanu

Ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Maleškanu pozvao je zemlje Zapadnog Balkana da slede primer Atine i Skoplja i iznađu rešenja za postojeće teške okolnosti i komplikovanu istoriju.
"Potpis na Prespanskom sporazumu je pokazao da i pored teških okolnosti i komplikovane istorije uz političku volju je moguće naći rešenja za politička pitanja", poručio je Maleškanu.
Šef rumunske diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je naglasio da su na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU i zemalja kandidata u Bukureštu predstavnici Grčke i Severne Makedonije po prvi put sedeli zajedno i delili istu ideju o razvijanju uslova za pristupanje Zapadnog Balkana EU.
"To niko nije mogao da zamisli pre nekoliko godina. Čuda su moguća. Nadamo se da će to stvoriti sinergiju i za druge zemlje Zapadnog Balkna koje su još u pregovorima", zaključio je Maleškanu.
Dvodnevnom neformalnom sastanku ministra spoljnih poslova EU koji se juče i danas održao u Bukureštu prisustvovali su i šefovi diplomatija zemalja kandidata.
Srbiju na sastanku prestavlja ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Meleškanu: Čuda su moguća i na Zapadnom Balkanu

Izvor: B92, 01.Feb.2019

Bukurešt -- Ministar spoljnih poslova Rumunije pozvao zemlje Zapadnog Balkana da slede primer Atine i Skoplja i nađu rešenja za teške okolnosti i komplikovanu istoriju..."Potpis na Prespanskom sporazumu je pokazao da i pored teških okolnosti i komplikovane istorije uz političku volju je moguće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.