LETO USRED ZIME? Za vikend EKSTREMNE temperature, a početkom iduće nedelje PREOKRET!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 20:42

LETO USRED ZIME? Za vikend EKSTREMNE temperature, a početkom iduće nedelje PREOKRET!

Promena vremena čeka nas od ponedeljka.

U subotu se očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, praćeno natprosečno toplim temperaturama. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije, mogući su olujni udari južnog i jugoistočnog vetra, dok će slaba kiša padati na jugozapadu zemlje.

Kasnije tokom dana, postoji mogućnost za kratkotrajnu kišu i na severu i istoku Srbije. Temperature će se kretati u rasponu od tri do 22 stepena. U Beogradu će takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti umereno do potpuno oblačno i natprosečno toplo, uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar.

Uveče se očekuje slaba, ali kratkotrajna kiša, dok će najviša dnevna temperatura biti oko 20 stepeni.

Nedelja će doneti nastavak natprosečno toplih temperatura širom Srbije. Međutim, hladnije vreme, praćeno mestimičnom kišom, očekuje se od početka naredne nedelje.

Ova vremenska prognoza dolazi od Republičkog Hidrometeorološkog Zavoda i treba da posluži građanima Srbije kao smernica za planiranje aktivnosti u narednim danima.

Uzimajući u obzir moguće olujne udare vetra u brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije, savetuje se da građani budu oprezni i prilagode svoje aktivnosti vremenskim uslovima.

Uz ove informacije, važno je napomenuti da se vremenske prilike mogu brzo promeniti, stoga je preporučljivo redovno pratiti vremenske prognoze kako bi se adekvatno pripremili za eventualne promene.

Srbija Danas/Republika

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Natprosečno toplo za ovo doba godine, temperature do 22 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2024, 01:18

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno vreme i dalje natprosečno toplo uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će najjači biti u brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije, gde se povremeno očekuju i olujni udari, saopštio je danas Republički Hidrometeorološki Zavod.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.