I DANAS KAO DA JE PROLEĆE, NATPROSEČNO TOPLO: Na Sretenje očekuje se šokantan pad temperature

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 17:34

I DANAS KAO DA JE PROLEĆE, NATPROSEČNO TOPLO: Na Sretenje očekuje se šokantan pad temperature

Poznati meteorolog Marko Čubrilo otkrio kakvo vreme nas očekuje.

Sunčano i natprosečno toplo vreme za ovo doba godine, do čak 22, 23 stepena Celzijusovih, nastavlja se i za dane vikenda, mada će negde biti kišovito i sa olujnim udarima vetra, a onda nam sledi pad temperature i to baš u nedelji kada imamo dva neradne dana zbog Dana državnosti i Sretenja, 15. i 16. februara.

Ranije najave su govorile da će baš tih dana biti i najhladniji period, što je mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razočaralo, ali prognoza sada kaže da nekog drastičnog zahlađenja neće biti!

Ukratko:

- Do kraja sedmice biće toplo, za vikend i vetrovito, a padavine prvo stižu na jugozapad Srbije.

Za Sretenje možda i ne bude toliko hladno, kako je prvobitno bilo prognozirano

Ranije vremenske prognoze najavljivale su da će baš tokom prazničnih dana, kada su i neradni dani, biti najhladniji deo ovog novog talasa zahlađenja. Međutim, najnovije prognoze kažu da možda i neće biti toliko hladno i loše vreme.

- Do kraja nedelje biće veoma toplo, za vikend kiša i pljuskovi, posebno na jugu regiona. Od nedelje češća pojava kiše uz neznatno zahlađenje. Drugi deo nedelje donosi suvo vreme uz moguće prolazno pogoršanje oko 17. februara, ali nema signala za bilo kakvo konkretnije zahlađenje barem u narednih desetak dana", prognoza je meteorologa amatera Marka Čubrila, koji napominje i da su "svi izneti podaci i procene rezultat njegove obrade i tumačenja numeričkih modela, a za zvanične informacije treba pratiti državne prognostičke zavode".

- Neobično topao februar se nastavlja i gotovo je sigurno da će on biti znatno topliji od proseka i ujedno znatno topliji nego što sam ja to dugoročnom prognozom očekivao. Anticiklonalni blok koji je trebao da donese hladnije vreme u ovoj zimi se stalno održavao daleko na severu i time vrlo hladnu zimu donosi Skandinaviji i delovima Rusije, dok je hladnoća kod nas dolazila samo u naletima, pre svega u januaru - rezimira Čubrilo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.