Izbori u Albaniji odnose živote

Izvor: RTS, 18.Jun.2009, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Albaniji odnose živote

Albanski političar Aleks Keka poginuo je u eksploziji automobila. Zvaničnik demohrišćanske partije, čiji je Keka bio član, Nord Ndoka rekao je da veruje da je njegov partijski kolega ubijen u bombaškom napadu. Istraga je u toku.

Albanski lokalni političar Aleks Keka poginuo je u eksploziji automobila na severu zemlje. Albanske vlasti navode da je Keka (34) lokalni čelnik konzervativne demohrišćanske stranke, poginuo u eksploziji dok se vozio kroz Skadar, 120 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << severno od glavnog grada Tirane.

Njegov saputnik u kolima povređen je i prenet u bolnicu.

Istraga je u toku i policija još nije saopštila ko stoji iza ovog zločina.

Zvaničnik demohrišćanske partije Nord Ndoka rekao je da veruje daje njegov partijski kolega ubijen u bombaškom napadu, ali nije rekao ko misli da je iza tog napada.

Kampanja za parlamentarne izbore u Albaniji koji su zakazani za 28. juni već je odnela dva života.

Prošle sedmice je simpatizer albanske opozicione Socijalističke partije ubio blizu Drača aktivistu vladajuće Demokratske partije koji je postavljao plakate svoje stranke u okviru predizborne kampanje.

U predizbornoj kampanji u Albaniji, početkom maja ubijen je Fatmir Džindi, poslanik Socijalističke partije.

Međunarodna zajednica je zatražila od Albanije da održi slobodne i poštene izbore, pogotovo što su ranije strani posmatrači ukazivali na mnoge nepravilnosti prilikom glasanja.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.