Hrvati imaju fantoma u diplomatiji

Izvor: Vesti-online.com, 25.Dec.2011, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati imaju fantoma u diplomatiji

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova nedavno je saznalo da se izvesni Tomislav Pučić u San Marinu predstavlja kao diplomatski predstavnik Konzulata Republike Hrvatske i da lažni diplomata nema veze sa diplomatijom.

Pučić je izradio i vlastite vizit karte koje deli u raznim prilikama, a na njima stoji grb Hrvatske, dvojezički natpis “Konzulat Republike Hrvatske”, njegovo ime i prezime, a ispod imena diplomatsko zvanje “prvog sekretara”.

U Ministarstvu spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poslova potvrdili su da osoba pod imenom Tomislav Pučić ne samo da nema diplomatsko zvanje prvog sekretara, nego uopšte nije diplomata.

Pučić je u oktobru u San Marinu prisustvovao jednom skupu u svojstvu “hrvatskog diplomate”, gde ga je domaćin skupa pozdravio kao diplomatskog predstavnika iz hrvatskog konzulata.

On je na tom skupu čak dobio i aplauz, a potom se iz prvog reda digao i u znak zahvalnosti poklonio zvanicama.

Portparol Ministarstva Berislav Živković izjavio je da je, preko ambasade Hrvatske u Rimu kontaktirao sa Tomislavom Pučićem i zatražio od njega objašnjenje cele situacije.

On je rekao da nije imao nikakvih loših namera i obavezao se da će uništiti vizit karte sa lažnim podacima.

Iako je lažno predstavljanje i neovlašćeno korišćenje državnih simbola krivično delo "naš diplomatski fantom u San Marinu prošao je nekažnjeno jer je obećao da više neće činiti nestašluke", piše Slobodna Dalacija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.