Grčka: Novi štrajk javnih službi

Izvor: B92, 24.Sep.2013, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Novi štrajk javnih službi

Atina -- Grci zaposleni u javnom sektoru počeli su 48-časovni štrajk, drugi tokom poslednje dve nedelje u znak protesta zbog najavljenog otpuštanja.

Zaposleni u državnim školama, poreskim upravama i bolnicama uskoro bi trebalo da se pridruže štrajkačima, dok će u hitnim službama raditi sa smanjenim brojem zaposlenih, a novinari će obustaviti rad na tri sata, preneo je AP.

Uprkos početku štrajka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliki broj službi i dalje radi uključujući pojedine pošte, škole i kacelarije poreske uprave.

Ukupno 12.500 državnih službenika biće prinuđeno da pređe na umanjene plate ili da se suoči sa gubitkom posla, što je plan grčke vlade zbog daljeg dobijanja međunarodne pomoći.

Grčka zavisi od zajmova za spas od drugih zemalja Evrope i Medjunarodnog monetarnog fonda od maja 2010. godine.

Državni službenici, koji prelaze u rezervu, dužni su da se saglase sa novim radnim mestom u službama u kojima ima upražnjenih mesta, ili će biti otpušteni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčki radnici počeli dvodnevni štrajk

Izvor: Akter, 24.Sep.2013

Grci zaposleni u javnom sektoru počeli su 48-časovni štrajk u znak protesta zbog najavljenog otpuštanja u cilju daljeg dobijanja međunarodne pomoći

Nastavak na Akter...

Grčka: Novi štrajk javnih službi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Sep.2013

Grci zaposleni u javnom sektoru počeli su 48-časovni štrajk, drugi tokom poslednje dve nedelje u znak protesta zbog najavljenog otpuštanja. Zaposleni u državnim školama, poreskim upravama i bolnicama uskoro bi trebalo da se pridruže štrajkačima, dok će u hitnim službama raditi sa smanjenim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.