Gojković: Tokom protesta oštećen spomenik ispred Skupštine

Izvor: N1 televizija, 05.Apr.2017, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Tokom protesta oštećen spomenik ispred Skupštine

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković saopštila je da su učesnici protesta, koji su juče održan u Beogradu, oštetili umetnička dela ispisivanjem grafita autolakovima na delu skulpture "Igrali se konji vrani", autora Tome Rosandića.

Srbija je demokratska država u kojoj svaki građanin ima pravo da izrazi svoje nezadovoljstvo mirnim protestom, poručila je Gojković i apelovala na učesnike protesta da ne uništavaju spomenike od velike istorijske i kulturne vrednosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Uz pomoć istoričara umetnosti i stručnjaka za restauriranje i konzervaciju umetničkih dela utvrdićemo kolika je šteta do sada načinjena i pokušati da preduzmemo sve neophodne mere da, koliko je moguće, uklonimo tragove oštećenja, rekla je Gojković.

Ona je navela da je zadatak svih građana da čuvaju zdanje Doma Narodne skupštine, koje je 1984. godine proglašeno za spomenik kulture.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAJA GOJKOVIĆ APELUJE: Ne uništavajte istorijske i kulturne spomenike

Izvor: Kurir, 05.Apr.2017

...Srbija je demokratska država u kojoj svaki građanin ima pravo da izrazi svoje nezadovoljstvo mirnim protestom, poručila je Gojković..Apelujem na sve učesnike protesta da ni na koji način ne uništavaju spomenika od velike istorijske i kulturne vrednosti, istakla je Gojković..Uz pomoć istoričara...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.