Godišnjica smrti Nenada Bogdanovića

Izvor: RTS, 26.Sep.2009, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnjica smrti Nenada Bogdanovića

Povodom druge godišnjice smrti Nenada Bogdanovića, gradonačelnika Beograda od 2004. do 2007. godine, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu održan pomen.

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu danas je održan pomen povodom druge godišnjice smrti Nenada Bogdanovića, gradonačelnika Beograda od 2004. do 2007. godine.

Na grob su, pored članova porodice, sveće i cveće položili predstavnici gradske uprave Beograda i Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stranke, čiji je Bogdanović bio potpredsednik.

U ime Grada Beograda, na grob Bogdanovića venac je položio gradonačelnik Dragan Đilas.

Bogdanović je preminuo u 54. godini posle teške bolesti.

U politici je bio aktivan od 1992. godine kao član DS-a, u kom je bio potpredsednik i zamenik predsednika. Bio je odbornik u Skupštini Beograda, šef izbornog štaba DOS-a u Beogradu, a nakon pobede te koalicije izabran je za predsednika gradske vlade.

Bio je i narodni poslanik u republičkoj skupštini i prvi neposredno izabrani gradonačelnik Beograda od 3. oktobra 2004. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.