Pomen Nenadu Bogdanoviću

Izvor: B92, 26.Sep.2009, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomen Nenadu Bogdanoviću

Nenad Bogdanović (FoNet, arhiv)

Beograd -- U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu održan je pomen povodom druge godišnjice smrti Nenada Bogdanovića, gradonačelnika Beograda 2004-2007.

Na grob su, pored članova porodice, sveće i cveće položili predstavnici gradske uprave Beograda i Demokratske stranke, čiji je Bogdanović bio potpredsednik. U ime Grada Beograda, na grob Bogdanovića venac je položio gradonačelnik Dragan Đilas.

Bogdanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je preminuo u 54. godini posle teške bolesti.

U politici je bio aktivan od 1992. godine kao član DS-a, u kom je bio potpredsednik i zamenik predsednika. Bio je odbornik u Skupštini Beograda, šef izbornog štaba DOS-a u Beogradu, a nakon pobede te koalicije izabran je za predsednika gradske vlade.

Bio je i narodni poslanik u republičkoj skupštini i prvi neposredno izabrani gradonačelnik Beograda od 3. oktobra 2004. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.