Ford lansira osam električnih vozila u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ford lansira osam električnih vozila u Evropi

Automobilska kompanija Ford Motor je objavila da će ove godine lansirati osam električnih automobila u Evropi.

To je, kako ocenjuje Rojters, ključni korak u nastojanjima kompanije da električna vozila do 2022. godine imaju većinski udeo u njenoj celokupnoj prodaji.

Među pomenutih osam modela su električne verzije SUV-ova "kuga" i "puma" i sedana "mondeo".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ford, takođe, planira da u 2024. godini u Evropi "izbaci" još 15 električnih vozila, a sledeće godine još jedan novi električni SUV, po uzoru na "mustanga". Ova automobilska kompanija trenutno prolazi kroz proces restrukturisanja poslovanja u Evropi, nakon što je u junu najavila ukidanje 12.000 radnih mesta, zatvaranje pet postrojenja i smanjenje broja smena u još nekim fabrikama u Evropi do kraja 2020. godine, u nastojanju da se u evropskom regionu vrati na staze profitabilnosti.

Kompanija Ford Evropa godinama gubi novac, a pritisak za restrukturiranjem poslovanja se pojačao nakon što je rivalski Dženeral Motors uvećao profit prodajom svojih evropskih marki Opela i Vokshola francuskom Pežou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.