Elektronska sednica vlade 11. juna

Izvor: RTS, 14.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektronska sednica vlade 11. juna

Prva elektronaska sednica vlade biće održana 11. juna. Projekat elektronske uprave biće dostupan i građanima i privredi, koji će moći posredstvom informatičkih tehnologija da dostavljaju svoje dopise vladi i ministrima.

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić najavila je da će prva elektronska sednica vlade, na kojoj uopšte neće biti korišćeni materijali na papiru, biti održana 11. juna.

Uvođenjem elektronske uprave će prema ministarkinim rečima biti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povećana efikasnost rada državne administracije, smanjeni troškovi i skraćene birokratske procedure, biće postignuta i veća transparentnost i smanjen prostor za korupciju.

Predstavljajući projekat elektronske vlade, četvrtog dana manifestacije "Fabrika znanja" u "Komtrejd" tehnološkom centru, Matićeva je rekla da se na sednicama Vlade Srbije događalo da su ministri dobijali gomilu papira visoku skoro pola metra i tešku skoro dva kilograma.

"Od 11. juna to će biti istorija, jer će svi ministri dobijati materijale u elektronskom obliku na personalnim računarima i moći će da glasaju posredstvom elektronike", rekla je Jasna Matić.

Ministarka je istakla da će projekat elektronske uprave biti dostupan i građanima i privredi, koji će moći posredstvom informatičkih tehnologija da dostavljaju svoje dopise vladi i ministrima.

Paralelno sa uvođenjem elektronske vlade, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo radi na projektu uvođenja elektronske uprave po opštinama širom Srbije, rekla je ministarka Matić, i dodala da se taj projekat odvija od januara ove godine bez ikakvih problema.

U realizaciji projekta elektronske uprave i održavanja elektronskih sednica vlade učestvuju javna preduzeća Telekoma Srbija i PTT Srbija, a glavni izvođač je "Komtrejd".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.