Elektronska sednica vlade 11. juna

Izvor: B92, Beta, 14.Maj.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektronska sednica vlade 11. juna

Beograd -- Prva elektronska sednica Vlade Srbije biće održana 11. juna, najavila je ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić.

Od 11. juna će svaki ministar, umesto da lista hiljade papira, kako bi se pripremio za sednicu Vlade, moći da pretraži sva dokumenta ili da pribeleži neki komentar na računaru. Novi elektronski način obrade dokumenata i glasanja, koji će se sprovoditi uz pomoć stručnjaka "Komtrejda", kasnije će početi da se primenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u drugim oblastima javnog života.

Za tačno četiri nedelje ministri će se prvi put identifikovati pomoću magnetnih kartica, kako bi novi softver mogao da ustanovi kvorum, i time će početi prva elektronska sednica.

Uvođenjem elektronskih sednica, članovi Vlade neće više imati tabake papira pred sobom, lakše i brže će pretraživati sadržaje dokumenata, a komunikacija među njima će biti i sigurnija.

Na papirima će jedino još biti poverljiva dokumenta.

Ministri će pomoću aplikacije dobijati obaveštenja o svim novitetima, predlozima i dopunama dokumenata.

U Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo, koje je i pokrenulo projekat, najavljuju uštede u Budžetu korišćenjem bespapirnih sednica.

Prema rečima ministarke Jasne Matić, obavlja se kratka obuka ministara za taj projekat.

"Od 11. juna svi materijali na sednici vlade će biti u elektronskom obliku i glasaće se elektronski", objasnila je Matićeva.

Sprovođenje projekta u delo je u završnoj fazi, i trenutno se ministri obučavaju da koriste ovaj jednostavan program.

Ministarka je rekla da je ovakva inovacija samo početak uvođenja informacionog društva u Srbiji.

Ovakav sistem počeće da se primenjuje uskoro i prilikom registrovanja privrednih subjekata, a građani će imati i eletronske kartone u domovima zdravlja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Matić predstavlja projekat elektronske sednice Vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2009

BEOGRAD - Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić otvoriće danas prezentaciju projekta "Elektronske sednice Vlade Srbije" i najaviti ulazak u drugu fazu projekta "Informacioni Sistem Vlade Republike Srbije", prema kojem bi prva vladina sednica bez papira trebalo da bude održana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Prva elektronska sednica Vlade 11. juna

Izvor: 24sata, 14.Maj.2009

Ona je na predstavljanju projekta elektronske vlade u Komtrejdu rekla da će uvođenje elektronskih sednica dovesti do efikasnosti i racionalnosti državne uprave, povećati transparentnost i smanjiti korupciju.

Nastavak na 24sata...

Gomila papira prošlost (VIDEO)

Izvor: Danas, 14.Maj.2009

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić najavila je juče da će prva elektronska sednica Vlade Srbije biti održana 11. juna.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.