Dragan Đilas izabran za novog predsednika KSS

Izvor: Politika, 18.Apr.2011, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Đilas izabran za novog predsednika KSS

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izabran je danas za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Đilas je jednoglasno izabran na današnjoj Skupštini saveza.

On je ponovio da ima četiri cilja: vraćanje košarke gde joj je mesto - na staze uspeha, oživljavanje regionalnih košarkaških centara u Srbiji, omasovljenje košarke i popularizacija ženske košarke, kako bi bila u istom rangu sa muškom.

„Prvi cilj je dobro funkcionisanje Saveza do Olimpijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << igara u Londonu”, rekao je on.

Novi predsednik imenovao je odmah četvoricu potpredsednika i dao im zaduženja. Dejan Bodiroga biće zadužen za reprezentativne selekcije, Dejan Tomašević za takmičenja, Ana Joković za žensku košarku, a Vuk Mitrović za marketing.

„Izabrao sam ljude koji neće biti samo potpredsednici, nego one koji hoće vredno da rade”, rekao je gradonačelnik Beograda.

Đilas je funkciju predsednika KSS-a nasledio od Dragana Kapičića, koji je izabran 2007. godine.

Đilas: Dušan Ivković ostaje selektor

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je danas da će Dušan Ivković ostati selektor muške reprezentacije Srbije.

Đilas je to rekao novinarima u prvom obraćanju po izboru za novog predsednika KS S-a.

Gradonačelnik Beograda jednoglasno je izabran na današnjoj Skupštini saveza.

Đilas je funkciju predsednika KSS-a nasledio od Dragana Kapičića, koji je izabran 2007. godine.

Biografija novog predsednika KSS-a

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas, kome su danas delegati Izborne skupštine u Beogradu ukazali poverenje u naredne četiri godine, rođen je 22. februara 1967. godine.

U glavnom gradu Srbije završio je osnovnu školu i gimnaziju i diplomirao na Mašinskom fakultetu.

Jedan je od osnivača Radija B92, na kojem je obavljao funkciju urednika informativnog programa. Radio je kao novinar na Radiju Indeks.

Kao student-prorektor, Đilas je bio jedan od organizatora studentskih protesta protiv tadašnjih vlasti 1991. i 1992. godine.

Učestvovao je i u masovnim demonstracijama u zimu 1996/97. godine, kao i u protestima koji su prethodili promeni režima 5. oktobra 2000. godine.

Član je Demokratske stranke od 2004. godine. Bio je šef Narodne kancelarije predsednika Republike, a u drugoj koalicionoj Vladi Vojislava Koštunice obavljao je funkciju ministra za Nacionalni investicioni plan (NIP).

Gradonačelnik Beograd postao je u leto 2008. godine. Nedavno je izabran za zamenika predsednika Demokratske stranke.

Osnivač je humanitarne fondacije „Naša Srbija”, koja se brine o ratnoj siročadi sa prostora bivše Jugoslavije, i suvlasnik medijske kompanije „Multikum”.

Na izbornoj skupštini KSS-a nije imao protivkandidata.

Beta/Tanjug

objavljeno: 18.04.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.