Đilas na čelu KSS, Ivković ostaje selektor

Izvor: Glas javnosti, 19.Apr.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas na čelu KSS, Ivković ostaje selektor

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izabran je jednoglasno na Skupštini  za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Novi predsednik imenovao je odmah četvoricu potpredsednika i dao im zaduženja, a okupljnim novinarima saopštio je da će Dušan Ivković ostati selektor.

- Cilj nam je da od našeg Saveza stvorimo stabilnu organizaciju i da ga postavimo na "zdrave noge". Verujem u svoj tim i iskustvo Bore Stankovića i ostalih sportskih radnika koji uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mogu da nam budu od koristi", poručio je Đilas

Prvi pozitivan korak Đilas i njegova administracija u Savezu napravili su još pre formalnog preuzimanja funkcija, s obzirom da je novi predsednik KŠ-a delegatima Skupštine potvrdio da Dušan Ivković ostaje selektor državne reprezentacije.

- Pričao sam nekoliko puta sa Ivkovićem i nikada nismo razgovarali o novcu i neizmirenim obavezama- rekao je Đilas, zaključivši da će svako u njegovom timu osetiti satisfakciju kada uradi nešto dobro za budućnost srpske košarke.

Kao što je ranije najavljivano nekadašnji kapten reprezentacije Dejan Bodiroga biće zadužen za reprezentativne selekcije, Dejan Tomašević za takmičenja, Ana Joković za žensku košarku, a Vuk Mitrović za marketing.

Đilas je funkciju predsednika KSS-a nasledio od Dragana Kapičića, koji je izabran 2007. godine.

Predsednik i potpredsednici biće ujedno i članovi Upravnog odbora naše košarkaške organizacije.

Za razliku od dosadašnje delegatske prakse, u sastavu Upravnog odbora KSS prema novom Statutu važiće polumandatarski sistem vlasti. To znači da će polovinu članova izvršnog tela činiti kadrovi koje je imenovao predsednik, a ostalu četvoricu bira skupština.

Pored Đilasa i četvorice potpredsednika, Upravni odbor u naredne četiri godine činiće Zoran Stevanović, Dušan Elezović, Dejan Dimitrijević i Vule Vuković.

Odredbama novog Statuta razdvojene su funkcije čelnog čoveka Saveza, koji će predvoditi Upravni odbor, i predsednika Skupštine.

Na čelo Skupštine došao je Dragan Gačić, za koga je glasalo 20 delegata, dok je njegov protivkandidat Dušan Ćetojević dobio osam glasova.

U Nadzorni odbor izabrani su Vlada Ilić (predsednik), Radoslav Stefanović i Zoran Gerov, a Disciplinski sud KSS radiće u sastavu Momčilo Minić (predsednik), Željko Cvetić, Slobodan Kocoljevac, Vasko Jančić i Zoran Grković.

Članovi Košarkaške arbitraže su Goran Petronijević (predsednik), Nebojša Ranđelović (zamenik predsednika), Vladimir Mihalj, Milan Dilparić, Dragana Milićević, Dejan Janićijević, Dalibor Dimitrijević, Ilija Dražić, Stojadin Stanković i Dragan Rakić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.