Dobra prohodnost puteva, obavezne zimske gume

Izvor: RTS, 13.Mar.2019, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra prohodnost puteva, obavezne zimske gume

Prohodnost puteva u višim i planinskim predelima centralne i južne Srbije mnogo je bolja u odnosu na prethodne dane kada je zbog snežnih padavina saobraćaj na pojedinim putnim pravcima bio otežan. Zbog zaostalog snega, a mestimično i leda i dalje obavezna upotreba zimskih guma, saopštio je saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Vozači se ovih dana češće susreću sa promenljivim uslovima u kojima se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saobraćaj odvija jer se nalazimo u periodu nestabilnih vremenskih prilika.

Noći i jutra su hladnija, a opasnost od poledice veća, međutim povremena magla, niska oblačnost ili sumaglica dodatno otežavaju vožnju zato je preporuka da vozači za putovanje koriste dnevne sate i vreme od 9 do 17 časova.
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja.
Teretna vozila na izlazu iz zemlje na Horgošu čekaju 360 minuta, Kelebiji 60 minuta, Batrovcima 240, Bačkoj Palanci 120 minuta, na Šidu i Sremskoj Rači po 60 minuta.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pojačan oprez na putevima i obavezna zimska oprema

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Mar.2019

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH u višim planinskim predjelima i preko prevoja na kolovozima mjestimično ima ugaženog snijega i leda, pa iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na pojačan oprez i obaveznu upotrebu zimske opreme.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.