Borko Stefanović je smenjen

Izvor: Radio 021, 10.Nov.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borko Stefanović je smenjen

Dosadašnji šef poslaničkog kluba Demokratske stranke u Skupštini Srbije Borislav Stefanović smenjen je danas, a na njegovo mesto je izabrana Nataša Vučković, rečeno je novinarima nakon sednice poslaničkog kluba DS.

Nataša Vučković je novinarima u parlamentu rekla da je takva odluka doneta u skladu sa odlukom lidera stranke Bojana Pajtića, sa kojim su ceo dan bili u kontaktu. "Za nas je bitno pitanje demokratije i procedura i za nas su važna pravila timskog odlučivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i svako iskakanje nije prihvatljivo. Zato smo danas izglasali nepoverenje Borislavu Stefanoviću", rekla je ona.

Dodala je da Stefanović ostaje potpredsednik stranke i poslanik i da će od njega očekivati da postupa u skladu sa pravilima koja iz tih funkcija proističu.

Stefanović je novinarima danas rekao da će njegov dalji potezi zavisiti od budućih dešavanja u stranci. On je kazao da nije zvanično smenjen glasanjem u poslaničkoj grupi, ali da je određena skupštinska dokumenta potpisao njegov zamenik Dejan Nikolić, iako je on bio prisutan u parlamentu.

Kao organizatore čitave procedure imenovao je Nikolića, Gordanu Čomić i Balšu Božovića, poslanike demokrata. Kazao je da ne napušta DS i da je reč samo o mestu šefa poslaničke grupe. "Svi moji potezi videće se veoma brzo i oni ne zavise od mene, već od DS", naveo je Stefanović.

Dragan Šutanovac, poslanik DS, na svom Tviter nalogu napisao je, odmah po objavljivanju vesti, da je to neistina.

Fotografija na kojoj, kako tvrdi Stefanović, nije njegov potpis:

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.