Bolsonaro: Prihvatiću pomoć ako Makron povuče komentare

Izvor: B92, 27.Avg.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolsonaro: Prihvatiću pomoć ako Makron povuče komentare

Rio de Žaneiro -- Žair Bolsonaro izjavio je da će Brazil prihvatiti međunarodnu pomoć za borbu protiv požara u Amazoniji, ali samo ako Emanuel Makron povuče uvredljive komentare.

Bolsonaro je rekao da ga je Makron nazvao lažovom i optužio francuskog predsednika da dovodi u pitanje suverenitet Brazila usred napetosti zbog požara koji su zahvatili Amazoniju, prenosi AP.

On je istakao da Makron mora da povuče neke svoje komentare i da "tada mogu razgovarati''.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako AP izveštava, Makron je doveo u pitanje Bolsonarovu pouzdanost i posvećenost zaštiti biološke raznolikosti.

Grupa sedam industrijski najrazvijenijih zemalja obećala je 20 miliona dolara za pomoć u borbi protiv plamena u Amazoniji i za zaštitu prašuma, uz dodatnih 12 miliona dolara iz Britanije i 11 miliona dolara iz Kanade, kao i avione za gašenje požara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.