Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Avg.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koeljo Francuzima: Oprostite mi, oprostite mi hiljadu puta

Oprostite mi, oprostite mi hiljadu puta, izvinio se brazilski pisac Paulo Koeljo za uvrede i nediplomatske izjave koje je Francuskoj uputio predsednik Žair Bolsonaro u vezi sa požarima u Amazoniji.

Koeljo je na Tviteru formirao pokret podrške francuskoj prvoj dami Brižit Makron čijem se fizičkom izgledu narugao Bolsonaro u izjavama za koje je Emanuel Makron ocenio da izražavaju "krajnje nepoštovanje".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Ovo je žalostan video snimak kojim se izvinjavam mojim francuskim prijateljima zbog krize, rekao bih zbog Bolsonarove histerije prema Francuskoj, francuskom predsedniku i njegovoj supruzi", poručio je Koeljo na Tviteru.

Pisac rođen u Rio de Žaneiru 1947. godine jedan je od najčitanijih autora u svetu, a njegov "Alhemičar" je prodat u više desetina miliona primeraka.

"Dok Amazonija gori, oni nemaju nikakvih argumenata i (samo) vređaju, poriču i govore besmislice samo da ne bi snosili odgovornost", dodao je pisac, prenose agencije.

"Ovo je mračno vreme za Brazil i proći će kao što prolazi noć, nudim vam svoje izvinjenje ", dodao je pisac koji je ambasador mira UN i osnivač Fonda Paula Koelja u Riju koja pomaže siromašnim i žrtvama diskriminacije u Brazilu.

Na uvredljive izjave brazilskog predsednika o Brižit Makron, francuski predsednik je uzvratio poželevši otvoreno pred kamerama iz celog sveta da "brazilski narod vrlo brzo dobije predsednika čije će ponašanje biti na visini".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koeljo Francuzima: Oprostite mi, oprostite mi hiljadu puta

Izvor: Danas, 27.Avg.2019

Oprostite mi, oprostite mi hiljadu puta, izvinio se brazilski pisac Paulo Koeljo za uvrede i nediplomatske izjave koje je Francuskoj uputio predsednik Žair Bolsonaro u vezi sa požarima u Amazoniji. Članak Koeljo Francuzima: Oprostite mi, oprostite mi hiljadu puta se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.