Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2016, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši predsjednik Salvadora uhapšen zbog pranja novca

SAN SALVADOR - Policija u Salvadoru uhapsila je Eliasa Antonija Sacu, bivšeg predsjednika te države, zbog optužbi za nezakonito bogaćenje, nezakonito udruživanje i pranje novca, saopštilo je Tužilaštvo.

Saca, bivši radijski sportski komentator i član Nacionalne republikanske alijanse, bio je predsjednik Salvadora od 2004. do 2009. godine.

Policija je saopštila da je uhapšeno još šestero zvaničnika iz njegove vlade.

Saca i još dvoje osumnjičenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << uhapšeni su na vjenčanju njegovog djeteta.

U saopštenju se navodi da Saca nije mogao dokazati porijeklo pet miliona dolara i 6,5 miliona dolara u imovini koje je stekao za vrijeme dok je obavljao predsjedničku dužnost.

On je prije preuzimanja dužnosti prijavio 3,6 miliona dolara.

Pet godina kasnije njegovo bogatstvo je poraslo na 13,1 miliona dolara.

Međutim, novi dokazi pokazuju da bi ta suma mogla biti još veća.

Elmer Charlaix, Sacin bivši sekretar i jedan od uhapšenih, navodno na svom privatnom bankovnom računu posjeduje 18,7 miliona dolara, a tužioci navode da nije objasnio porijeklo novca.

Bivši predsjednik Mauricio Funes, koji je naslijedio Sacu, takođe je pod istragom zbog korupcije, kao i bivši predsjednik Francisco Flores.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.