Aerodrom donira MUP-u antibombing opremu i robota

Izvor: N1 televizija, 08.Feb.2017, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom donira MUP-u antibombing opremu i robota

Aerodrom "Nikola Tesla" donirao je policiji antibombing opremu, vrednu više od 500.000 evra, koja uključuje i posebnog robota, rečeno je prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova i tog beogradskog aerodroma.

Sporazum su potpisali v.d. direktora aerodroma Dragan Vlaisavljević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji su naglasili da će realizacijom sporazuma biti dodatno povećana bezbednost građana.

Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je rekao i da je u prethodnom periodu učinjeno dosta toga da na povećenju bezbednosti kao i da svaka potencijalna pretnja bude zaustavljena, a potencijalni rizici smanjeni na minimum.

On je, podsetivši na globalna dešavanja i terorističke napade, ukazao i da stepen bezbednosti mora biti iz preventivnih razloga povećan na aerodromima, kako bi se građani Srbije i oni koji dolaze Srbiju osećali sigurno.

Stefanović je rekao da će zahvaljujući potpisanom sporazumu na aerodromu biti više kontradiverzionih vrata i metal detektora za pregled, kao i mobilnih skenera.

Prema njegovim rečima, donacija obuhvata i posebnog robota koji će stići u narednom periodu, nekoliko specijalno obučenih pasa, vozilo za graničnu policiju....

Vlaisavljević je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa MUP-om naglasivši da je to moguće zbog dobrih poslovnih rezultata beogradskog aerodroma.

Prema njegovim rečima, tokom leta će na aerodromu biti instaliran i sistem za otkrivanje dronova.

On je rekao da je u januaru ove godine broj putnika povećan za 14 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine i da će u 2017. broj putnika premašiti pet miliona.

Prema njegovim rečima, neto profit aerodroma u prošloj godini iznosiće 25 miliona evra, a što je uskoro i zvanično biti utvrđeno.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.