Sport uživo: Vaterpolo u Parizu

Izvor: RTS, 02.Jun.2013, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Vaterpolo u Parizu

Trenutke dokolice Novak Đoković iskoristio da ponovo demonstrira dve stvari - sklonost ka šalama i ljubav prema Crvenoj zvezdi. Partizan odlučio, Rašović trener još dve godine, Albert Nađ sportski direktor. Murinjo potpisao za Čelsi?! Novica Veličković zaradio frakturu nosa na meču protiv Crvene zvezde, rešen da igra u revanšu. Ni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << milijardu evra nije dovoljno da se kupi Kristijano Ronaldo. "Poštar" se vratio u Jutu. Igor Kokoškov u Klivlendu.

22.50 - Partizan rezultatom 82-61 pobedio Vojvodinu i u drugom meču plej-ofa i obezbedio plasman u finale. Dabl-dabl Lovrenja, 20 poena i 11 skokova.

21.35 - Dolazak Marka Hjuza na klupu Stouka ne raduje sve navijače. Engleski mediji su uočili jednog nezadovoljnog navijača sa porukom "Hjuz napolje" u okolini stadiona Britanija. Hjuz je u trenerskoj karijeri vodio Vels, Blekburn, Mančester siti, Fulam i KPR.

20.55 - Paolo Di Kanio dobija pojačanje u timu. Reč je o defanzivcu Lacija, Modibeu Diakiteu, kojem ističe ugovor sa Rimljanima na kraju sezone, pa će u Sanderlend stići 1. jula, bez obeštećenja.

 

20.00 - Real želi Karlosa Teveza, piše Marka, koja tvrdi da su u Sitiju više nego raspoloženi za pregovore, jer Argentincu ugovor ističe narednog leta. Uz to, "građani" su zainteresovani za Pepea i Anhela Di Mariju, pa je moguća i razmena igrača.

19.35 - Možda nije to želeo, ali je Anatolij Timoščuk otkrio sudbinu Jupa Hajnkesa. "Postoji 99 odsto verovatnoće da će Hajnkes sledeće sezone voditi Real", izjavio je igrač Bajerna. Trofejni stručnjak vodio je Real i 1998. godine, kada su Madriđani golom Predraga Mijatovića u finalu Lige šampiona pobedili Juventus. U slučaju trijumfa nad Štutgartom u subotnjem finalu Kupa, Hajnkes će na klupi Bajerna zaokružiti jednu od najuspešnijih sezona u istoriji najvećeg nemačkog kluba. Već je osvojio državni Superkup, prvenstvo Nemačke i Ligu šampiona.

19.05 - Liverpul je spreman za odlazak Luisa Suareza. Ukoliko Urugvajac ode u Real, „crveni" će pokušati da dovedu Iaga Aspasa iz Selte, i „kolumbijskog Ronalda" Luisa Muriela iz Udinezea. Engleski mediji pišu da je dolazak Aspasa na Enfild dogovoren, i da će nakon poslednjeg kola u Primeri, mladi Aspas potpisati ugovor. Sa Murielom je malo komplikovanija situacija, jer Udineze ne želi da proda talentovanog fubdalera.

19.00 - Poput najvećih majstora fudbala, vozač formule 1 i nekadašnji svetski šampion najbržeg cirkusa, Fernando Alonso, izveo je penal na jednom revijalnom meču. Nakon prekršaja nad trenerom Juventusa Antoniom Konteom, Alonso je uzeo loptu i izveo penal potkopavši loptu, kao što to često radi as Juventusa Anrea Pirlo ili legenda Rome Frančesko Toti.

18.25 - Mino Raiola, agent Zlatana Ibrahimovića, demantuje brojne evropske medije koji pišu da Šveđanin napušta Pari Sen Žermen. "Povratak u Italiju nije opcija. Zlatan ostaje u Parizu. Video sam u medijima da se spominje raskidanje ugovora sa PSŽ-om, ja o tome ništa ne znam", rekao je Ibrahimovićev agent Mino Raiola.

16.35 - Srpska kolonija u Genčlerbirligiju brojnija je za još jednog člana. Trogodišnji ugovor sa klubom iz Ankare potpisao je doskorašnji zamenik kapitena Partizana Milan Smiljanić. Finansijski detalji nisu obelodanjeni. Za ovaj turski tim već nastupaju Radosav Petrović, Neamnja Tomić, Dejan Lekić i Duško Tošić.

15.55 - Srpski trener Igor Kokoškov novi je pomoćni trener u Klivlend Kavalirsima. Kokoškov već 13 godina radi u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a od 2010. godine ima i američko državljanstvo. Radio je sa dosta uspeha u Los Anđeles Klipersima, Detroit Pistonsima i Finiks Sansima. „Obožavaćeš ovog momka.On veruje da plejmejker treba da drži loptu sve vreme", rekao je Erl Bojkins u razgovoru sa Kajrijem Irvingom, prvom zvezdom "konjanika". Bojkins ima dvogodišnje iskustvo u radu sa srpskim stručnjakom, iz vremena kada su zajedno bili u Los Anđelesu. „On je veoma, veoma kreativan. Voleo sam rad sa Igorom", istakao je Bojkins. Kokoškov je prvi Evropljanin koji je postao član stručnog štaba jednog istaknutog koledž programa (Mizuri, 1999. godine), kao i prvi Evropljanin u stručnom štabu jednog NBA ligaša.

15.41 - Robert Prosinečki je hit u Turskoj, njegov Kajseri je blizu Evrope ali Robi i dalje prati dešavanja u srpskom fudbalu. Ovoga puta pričao je o reprezentaciji Srbije i rekao da mu nije jasno zašto, po njemu, najbolji zadnji vezni u Evropi - Nemanja Matić, ne igra za nacionalni tim."Miha radi po svojim idejama. Ja verovatno ne bih tako radio, niti se odnosio prema igračima. Gledam sve evropske utakmice i taj Matić je jedan od najboljih, ako ne i najbolji zadnji vezni igrač. Nelogično je da ne igra za reprezentaciju. Gledao sam ga protiv Fenera i zaista mislim da je Matić najbolji na svojoj poziciji u Evropi",rekao je Prosinečki u intervjuu "Jutarnjem listu".

15.22 - Erik Abidal napušta Barselonu ovog leta, iako je posle teške operacije uspeo da se vrati na teren i u sastav Katalonaca. Abidal je u Barsu stigao još u leto 2007. godine iz Liona i u međuvremenu je na "Nou Kampu osvojio dve Lige šampiona, tri titule u Primeri i dva Kupa kralja. Međutim, zbog prve operacije jetre a zatim i transplatacije, propustio je najveći deo poslednje dve sezone. Abidal (34) se 6. aprila ove godine uspešno vratio na teren, ali mu ugovor sa klubom ističe ovog leta. Iz Barselone su najavili da Abidala čeka mesto u stručnom štabu nakon što završi aktivnu igračku karijeru.

15.15 - Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da je KSS obavio razgovor sa Milošem Teodosićem i da je plejmejker CSKA iz Moskve izrazio želju da, uprkos povredi, igra za državni tim. "U žiži interesovanja je Teodosić. Razgovarao je sa čelnim ljudima KSS i izrazio spremnost da i na jednoj nozi igra za državni tim, što, moram da priznam, predstavlja pravi pristup. Videćemo u kakvom ćemo sastavu nastupiti na EP. Neke igrače očekuje operacija, ali ovoga puta nećemo imati momke koji ne shvataju da je igranje za Srbiju čin patriotizma", kazao je Đilas.

15.04 - Na meču mladih reprezentacija Francuske i Sjedinjenih Američkih Država viđen je sjajan pogudak popularnom "štiklom", u izvođenju fudbalera iz Frnacuske Aleksadrea Koefa.  On je na meču u Tulonu, koji je Francuska dobila rezultatom 4:1, uspeo ono što malo kome polazi za nogom, da izvede ovakav potez i postigne pogodak koji je Francusku doveo u vođstvo.

14.55 - Napadač Bajera iz Leverkuzena Andre Širle je najnovije pojačanje Čelsija. „Plavci" su mladog fudbalera platili 20 miloiona funti. U sklopu transfera, na Baj Arenu se seli Kevin de Brujn, ali samo na jednogodišnju pozajmicu. Na taj način kratkih rukava ostala je Borusija iz Dortmunda, pošto je De Brujne bio jedan od prvih pikova Jirgena Klopa u letnjem prelaznom roku. Širle je u Leverkuzen došao iz Majnca 2011. godine za osam miliona evra.

14.40 - Finale italijanske serija D, petog ranga takmičenja u italijanskom fudbalu, inače prve amaterske lige u ovoj zemlji. U finalu su se sastali Iskija i Delta Porto. Sve je teklo prema očekivanju, utakmica je ličila na bilo koju drugu, a onda se dogovodilo ovo...

14.30 - Viktor Valdez odlazi iz Barselone, a katalonski klub uveliko traga za adekvatnom zamenom. Čelni ljudi Blaugrane su već povukli prve konkretne poteze, pa su turskom šampiona Galatasaraju ponudili 17 miliona evra za njihovog golmana, 26-godišnjeg Urugvajca, Fernanda Musleru. Međutim, Galatasaraj je vrlo brzo odbio takvu ponudu. Mediji bliski klubu iz baskijske prestonice tvrde da će ponuda biti povećana na 20 miliona evra, ali da se pre toga neće ići. Muslera je u Evropu stigao 2007. godine, kada je potpisao za Lacio. Četiri godine kasnije se preselio u Istanbul.

14.20 - „Miroslav Đukić sledeće sezone neće voditi Valjadolid. Hvala na svemu!". Ovo je poruka koju je svojim navijačima, putem Tvitera, poslao klub sa Zorilje. Đukić je sa vrlo limitiranim budžetom, i verovatno još limitiranijim igračkim kadrom, uspeo vrlo sigurno da obezbedi opstanak u Primeri, u koju je, sezonu ranije, i uvek klub. U ovom trenutku mediji u Španiji i Srbiji nagađaju gde bi nekadašnji selektor mlade i A reprezentacije Srbije mogao da nastavi karijeru, a najčešće se spominju dva kluba - Benfika i Valensija.

14.10 - Pato nastavlja sa promašajima u Brazilu, koji će svakako otežati njegov eventualni povratak u Evropu. Najnoviji je viđen u remije njegovog Korintijansa sa Gojasom, 1:1.

13.55 - Predsednik Reala Florentino Peres rekao je da Kristijana Ronalda ne bi prodao ni za milijardu evra i da se nada da će Portugalac završiti karijeru u Madridu. „Ne bih ga dao ni za milijardu evra, on je najbolji na svetu i učiniću sve da potpiše novi ugovor i postane simbol kluba", rekao je Peres, gostujući na poznatoj radio stanici „Kadena Kope". Odgovarajući na pitanja slušalaca, Peres je između ostalog rekao da još nije postigao dogovor sa Karlom Ančelotijem i priznao da je Italijana želeo za trenera i 2005. i 2009. godine. Takođe, Peres nije krio da bi u Madridu rado video Gareta Bejla i Luisa Suaresa. „Bejl je rođen da igra za Real, a Suares je veliki igrač i svi bi voleli da ga imaju. Levandovski? Odličan igrač, dao nam je četiri gola, ali mi već imamo najbolje napadače na svetu", istakao je Peres. Na kraju, Peres je pohvalio Ikera Kasiljasa za kapitensko ponašanje tokom sukoba sa Žozeom Murinjom, ali je dodao i da ga je Brazilac Nejmar razočarao zato što što je izabrao Barselonu.

13.35 - Kiša jednostavno ne da mira teniserima u Parizu. Kako bi prekratio vreme do svog meča, našalio se sa nemilosrdnim vremenskim prilikama ali istovremeno još jednom pokazao svoju navijačku pripadnost, Novak Đoković je obukao i nosio po kompleksu na Rolan Garosu vaterpolo kapicu Crvene zvezde. „Šetam po svlačionici i pokazujem novi modni dodatak za proleće/leto 2013", napisao je Đoković na Tviteru. Nedugo zatim, kapica se našla na glavi trenera najboljeg tenisera sveta, Marijana Vajde. „Međutim, Marijan je nosi sa stavom. Istinska modna ikona", rekao je Đoković.

13.15 - Srpski rukometaši Momir Ilić i Marko Vujin uvereni su da će njihov Kil uspeti da obrani titulu šampiona Evrope na završnom turniru Lige šampiona, koji se sledećeg vikenda igra u Kelnu. Kil će se u polufinalu sastati sa Hamburgom, čiji dres nosi mladi srpski reprezentativac Stefan Terzić, dok će u drugom polufinalu snage odmeriti poljski Kilce, sa Rastkom Stojkovićem u timu, i Barselona. Ukoliko Kil slavi Ilić bi postao prvi srpski igrač sa tri titule u elitnom takmičenju. "Kada igraš u Kilu ambicije su ti uvek najveće moguće. Stižemo u Keln da osvojimo titulu. Poznajemo se dobro sa igračima Hamburga, uvek su to teški mečevi. Mislim da će nam biti daleko teže nego prošle godine i moraćemo da odigramo na najvišem mogućem nivou kako bismo došli do pehara", rekao je Ilić. Polufinalni mečevi Kilce - Barselona (15.15) i Keln - Hamburg (18) igraju se u subotu, dok je finale na programu u nedelju od 18 sati.

13.05 - Golman Crvene zvezde Boban Bajković ponovio je da bi voleo da zaigra za reprezentaciju Srbije i da čeka poziv selektora Siniše Mihajlovića. "Moja želja nikada nije bila sporna. Uvek ću biti spreman da se odazovem pozivu selektora. čekam ga raširenih ruku", rekao je Bajković. On je zatim govorio o sezoni koja je za nama. "Kada igrate za Zvezdu i kada niste prvi, onda sezona nije uspešna. Tako ja i gledam na ovu sezonu. Imali smo priliku, prišli smo na dva boda zaostatka i baš kada je trebalo da prestignemo večitog rivala, usledio je poraz u derbiju, za koji moram da naglasim da je bio zaslužen".

12.45 - Barselona ima dugu istoriju dovođenja na Kamp Nou najboljeg što Brazil može da pruži. Od Romarija, (pravog) Ronalda, Rivalda, Ronaldinja, najveći "čarobnjaci" iz najveće južnoameričke zemlje su sa velikim uspehom nosili bordo-plavi dres. Ništa manje se ne očekuje od Nejmara. Katalonci su kao dobrodošlicu najvećem talentu, verovatno na svetu, napravili video-klip koji bi mogao da posluži i kao pokazatelj šta se od njega očekuje...

12.30 - Žoze Murinjo je u Londonu, to nije tajna a ni preterana vest. Portugalac je nebrojano puta isticao svoju ljubav prema engleskoj prestonici, a i ćerma mu ide u školu u ovom gradu. Murinjo je prisustvovao finalu plej-ofa za popunu Premijer lige na Vembliju, koji su igrali Votford i Kristal Palas. Ono što jeste vest, a koju kao eksluzivnu prenosi „San", to je da je Murinjo dan kasnije potpisao ugovor sa Čelsijem. „Posebni" će na ime četvorogodišnjeg ugovora inkasirati neverovatnih 40 miliona funti, čime postaje najplaćeniji trener u istoriji fudbala. „Žoze je i zvanično ponovo Čelsijev. Svi su oduševljeni što se vratio - kompletan klub, igrači i navijači. Jedva čekamo novu sezonu, sigurni smo da će biti veoma uzbudljivo", rekao je izvor „Sana", navodno neko od zaposlenih u Čelsiju.

12.00 - Košarkaš Mega Vizure Novica Veličković zadobio je frakturu nosa u prvom polufinalnom duelu plej-ofa sa Crvenom zvezdom. On, i pored svega, želi da igrao u petak u drugoj, moguće odlučujućoj utakmici. Krilnom centru Mega Vizure prokrvario je nos posle jednog od brojnih duela sa Borisom Savovićem, ali se ipak vratio na teren i odigrao meč do kraja. Njegov menadžer i vlasnik kluba Miško Ražnatović nakon utakmice je na Tviteru otkrio stanje povrede svog igrača, ali i njegovu želju da se uprkos svemu nađe na parketu. "Imam poteškoće da ubedim Novicu Veličkovića da zbog frakture nosa u petak propusti utakmicu za tim koji ga uopšte ne plaća. Imam još dva dana da promenim njegovo mišljenje", napisao je Ražnatović o svom igraču koji je u Megu došao krajem januara kako bi vratio formu posle povrede i rastanka sa Real Madridom.

11.35 - Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, svakako sa kraja 20. veka, Karl Meloun, vraća se u Jutu. Legendarni „poštar", dva puta MVP u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, pristao ej da pomogne treneru ekipe iz Solt Lejk Sitija Tajronu Korbinu u radu sa mladim košarkašima. Korbin je saopštio da će Meloun pomagati krilu Deriku Fejvorsu i turskom centru Enesu Kanteru, kao i "drugima, kojima bude bila potrebna njegova podrška". "Sjajna je stvar imati Karla uz ekipu. On je jedan od najtalentovanijih visokih košarkaša koji su ikada igrali ovaj sport", rekao je trener Jute.

11.15 - Predsednik Bajerna Uli Henes rekao je da je novi trener ovog kluba Pep Gvardiola želeo da u Minhen dovede Nejamra. „Gvardiola je imao ideju da dovede Nejmara, ali imali smo nekoliko loših iskustava s mladim Brazilcima u prošlosti. Ako razmišljate da potpišite ugovor s nekim ko košta 20, 30 miliona evra ili više, to je teška odluka. Svi znamo šta se dogodilo sa Brenom", istakao je Henes. Da podsetimo, Breno je u julu 2012. godine osuđen na tri godine i devet meseci zatvora jer je namerno zapalio kuću koju je iznajmio u blizini Minhena. Henes je rekao da je zbog toga klub počeo da traži sličnog igrača i da je izabran fudbaler Borusije iz Dortmunda Mario Gece.

10.50 - Još uvek trener Malage, Manuel Pelegrini, potvrdio je da ima verbalni dogovor sa Mančester sitijem. „Imam verbalni dogovor sa njima, ali čekam da oni naprave korak. U ovom trenutku, nemam potpisan ugovor", rekao je Pelegrini. „Istina je da je Mančester Siti pokazao interesovanje za mene i imao sam već razgovore sa njima. Mislim da ne bi trebalo da bude problema, ali dok ugovor ne bude potpisan, ne mogu da kažem da je bilo šta dogovoreno". Pelegrinija, koji nosi nadimak „Inženjer", prati reputacija da je trener čije ekipe igraju aktraktivan fudbal sa izraženim posedom lopte. Do sada, ipak, u Španiji sa Malagom i Viljarealom nije uspeo da se domogne trofeja.

10.40 - Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan imenovao je danas Alberta Nađa za sportskog direktora, dok će sa trenerom Vukom Rašovićem biti produžen ugovor. "Upravni odbor je potvrdio odluke Sekretarijata o imenovanju trenera i sportskog direktora, Vuka Rašovića i Alberta Nađa", rekao je kratko novinarima posle sednice član Upravnog odbora Mile Jovičić.

10.00 - Organizatori Zimskih Olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine predstavili su medalje koje će dobiti najbolji učesnici tog takmičenja.  Kako je saopšteno, napravljeno je 1.300 medalja za Olimpijske i Paraolimpijske igre 2014. godine, a dizajn medalja "prikazuje večne vrednosti Rusije", ali i "inovativan pristup Igrama".

09.40 - Fudbalska reprezentacija Belgije napravila je lepu uvertiru za meč sa Srbijom u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu 2014. godine, pošto je rano jutros u prijateljskom meču u Klivlendu savladala selekciju SAD sa 4:2 (1:1). Iako selektor Mark Vilmots nije izveo najjači sastav Belgijanci su dominirali tokom celog meča, a domaćin je izbegao ubedljiviji poraz zahvaljujući sudijskim greškama. Golove za Belgiju postigli su Kevin Miralas u šestom, Benteke u 56. i 71, odnosno Maruan Felaini u 64. minutu, dok su strelci za Amerikance bili Džef Kameron u 22. i Klinton Dempsi u 80. minutu. Belgijanci vode u A grupi kvalifikacija sa 16 bodova, koliko je sakupila i Hrvatska, dok ej Srija na trećem mestu sa sedam bodova.Utakmica između Belgije i Srbije igra se 7. juna u Briselu.

09.00 - Engleski fudbalski klub Stouk postavio je Marka Hjuza za novog trenera. Hjuz, koji je pre šest meseci otpušten iz Kvins Park Rendžersa, na klupi Stouka zameniće Tonija Pulisa koji je prošle nedelje, posle sedam godina, sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.

08.20 - Četrdesetčetvorogodišnja pripadnica naroda Šerpas Ang Dami Šerpa ušla je u anale svetskog sporta, jer je pobedila na tradicionalnom Everest maratonu, iako se nalazi u trećem mesecu trudnoće. Ona je najtežu maratonsku stazu na svetu, na nadmorskoj visini od 5.364 metra, pretrčala za šest sati, dva minuta i deset sekundi i tako stigla do svoje druge pobede na tom takmičenju. Prvi put je trijumfovala pre sedam godina."Suprug i sin su me molili da ove godine odustanem, ali sam ipak odlučila da se takmičim, jer mi je lekar rekao da mogu da trčim ako se ne osećam loše.Zbog trudnoće, kaže, nije razmišljala da odustane, ali jeste zbog toga što joj obaveze koje ima oko unuka nisu dozvoljavale da trenira onoliko koliko je htela." , rekla je Ang Dami.

00.30 - Fudbalska reprezentacija Nemačke savladala je u prijateljskoj utakmici u Boka Rejtonu, na Floridi, selekciju Ekvadora sa 4:2. Selektor Joakim Lev izveo je sastav bez igrača finalista Lige šampiona, minhenskog Bajerna i Borusije Dortmund, ali su njegovi izabranici ipak dominirali. Susret je obeležio trostruki strelac Lukas Podolski, koji je prvi gol postigao već u devetoj sekundi.

00.10 - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim pobedio Mega Vizuru ponajviše zahvaljujući dobroj odbrani. Crveno-beli su poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije savladavši u Pioniru ekipu Mega Vizuru sa 78:61. „Odigrali smo kvalitetno u odbrani, osim četiri-pet minuta u drugoj četvrtini kada nismo imali koncentraciju. Tada smo ušli u lošu fazu i činilo se da nećemo moći da iskontrolišemo meč. Nemamo vremena za odmor i pripremu narednog meča, nadam se da ćemo u Kruševcu biti još bolji", rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

00.00 - Fudbalske reprezentacije Engleske i Irske igrale su u prijateljskoj utakmici u Londonu nerešeno 1:1 i bez nereda i incidenata na tribinama. Strelci su bili Lampard u 23. za Englesku, a Long u 13. minutu za Irsku. Susret je organizovan povodom obeležavanja 150 godina Engleske fudbalske asocijacije. Bio je ovo prvi meč između reprezentacija Engleske i Irske posle punih 18 godina, nakon što je prethodni u Dablinu završen istim rezultatom ali uz žestoke nerede na tribinama.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Partizan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.