Crna Gora odgovorila Italiji: Primićemo do pet migranata

Izvor: B92, 07.Sep.2018, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora odgovorila Italiji: Primićemo "do pet migranata"

Crna Gora će na molbu Italije prihvatiti do pet migranata sa broda Dićoto, koji su se u avgustu iskrcali na italijanskom ostrvu Siciliji.

To je saopšteno na Tviteru Vlade Crne Gore, prenosi RTCG.

Zvaničnici iz Italije tražili su od Crne Gore da primi deo migranata koji su se iskrcali u jednoj od sicilijanskih luka nakon što su ih italijanske vlasti nekoliko dana zadržale na brodu kojim su došli u tu državu.

Italija je zatražila pomoc za rešavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanja migranata koji se nalaze na brodu na Siciliji ne samo od Crne Gore, već i od članica Evropske unije, kao i od ostalih susednih zemalja.

Ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli ranije je odgovarajući na pitanje koliko migranata žele da primi Crna Gora, pošto ih je na brodu oko 150, istakao da je svaka pomoć dobrodošla, u skladu sa mogućnostima države. Italija je pozitivan odgovor prethodno dobila od Irske i Albanije.

Ranije je objavljeno da je Albanija ponudila da prihvati 20 migranata, a Irska između 20 i 25 sa broda koji je danima "zarobljen" na Siciliji.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora prihvata PET MIGRANATA sa Sicilije

Izvor: Blic, 07.Sep.2018

Crna Gora će na molbu Italije prihvatiti do pet migranata sa broda Dićoto, koji su se u avgustu iskrcali na italijanskom ostrvu Siciliji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.