CG će primiti do pet migranata iz Italije

Izvor: VOA, 06.Sep.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG će primiti do pet migranata iz Italije

Crna Gora će na zahtjev Italije primiti do pet migranata koji su se krajem avgusta iskrcali na italijanskom ostrvu Sicilija. "Vlada je, uvažavajući principe humanosti i solidarnosti sa ljudima u nevolji kao tradicionalne vrijednosti crnogorskog društva, odlučila da Crna Gora, na molbu Italije, prihvati do pet migranata sa broda "Diciotti" (Dichioti). Jednoglasno donijetom odlukom Vlada Crne Gore potvrđuje svoju posvećenost evropskom sistemu vrijednosti i afirmiše ljudsko dostojanstvo", navodi se na zvanočnom Tviter profilu Vlade Crne Gore. Zvaničnici iz Italije tražili su od Crne Gore da primi dio migranata koji su se iskrcali u jednoj od sicilijanskih luka nakon što su ih italijanske vlasti nekoliko dana zadržale na brodu kojim su došli u tu državu.  Italija je zatražila pomoć za rješavanje pitanja migranata koji se nalaze na brodu na Siciliji ne samo od Crne Gore, već i od članica Evropske unije, kao i od ostalih susjednih zemalja.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Crna Gora odgovorila Italiji: Primićemo "do pet migranata"

Izvor: B92, 07.Sep.2018, 00:42

Crna Gora će na molbu Italije prihvatiti do pet migranata sa broda Dićoto, koji su se u avgustu iskrcali na italijanskom ostrvu Siciliji...To je saopšteno na Tviteru Vlade Crne Gore, prenosi RTCG...Zvaničnici iz Italije tražili su od Crne Gore da primi deo migranata koji su se iskrcali u jednoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.