Košarkaš povređen u Briselu: Zbog tenisa sam živ

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaš povređen u Briselu: Zbog tenisa sam živ

Nekadašnji kapiten košarkaške reprezentacije Belgije Sebastijan Belin jedan je od povređenih u terorističkom napadu koji se u utorak desio u Briselu.

37-godišnji Belin je zadobio povrede opasne po život i vrlo brzo posle napada na aerodromu u prestonici Belgije prebačen je u bolnicu, gde se sada oporavlja.

Belin, inače rođen u Brazilu, istakao je da je tokom horora koji ga je zadesio razmišljao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tome kako želi da nauči svoje ćerke da igraju tenis.

Jednostavno, nisam želeo da moje ćerke odrastu bez tate. Smešno je o čemu sve razmišljate”, rekao je Belin, koji trenutno brani boje Gent Hoksa, “Počeo sam da igram tenis sa starijom ćerkom, ona ima sedam godina. Sjajna je teniserka i razmišljao sam: ‘Moram da preguram sve ovo jer joj je potreban njen trener’. Neke stvari koje vam prolaze kroz glavu, izgledaju tako trivijalne, ali vam one pomažu u teškim trenucima”.

Belin je u trenutku terorističkog napada bio na aerodromu i bio je svedok prve eksplozije.

Sećam se da sam video prvu eksploziju u apoteci na aerodromu, okrenuo sam se i video sam kako trče. Mislim da sam se tada onesvestio. Sve vreme sam sebi govorio da moram da preživim sve to, a kada sam se našao u kolima hitne pomoći, znao sam da ću biti o redu”, istakao je Belin.

Slike belgijskog košarkaša, kako leži na zemlji sa teškom povredom noge odmah posle napada, proširile su se svetom, pa su njegovi prijatelji i saigrači znali da je bio na aerodromu. Bila mu je potrebna transfuzija, ali kakve je tačno povrede doživeo još nije poznato.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.