Košarkaši  Sremca  spremni za Svetsko prvenstvo

Izvor: RadioCity.rs, 11.Apr.2015, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Sremca spremni za Svetsko prvenstvo

Prethodnih meseci državni prvaci među košarkašima srednjoškolcima, košarkaši Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“, naporno su trenirali, pripremajući se za Svetsko prvenstvo. Želja da se pokažu u najboljem svetlu i vrate sa nekom od medalja je velika, kaže košarkaš Aleksa Džunić.
„Svi želimo što bolji rezultat, da li ćemo ga ostvariti znaćemo kada izađemo na teren. Srbija je zemlja košarke >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << gde ima mnogo talentovanih košarkaša. Regionalno takmičenje je bilo izuzetno teško, ekipa Prokuplja je bila prejaka , utakmicu smo dobili sa pola koša razlike, dok nam je na republičkom možda bilo malo lakše, ali uz jak ritam i mnogo napora, ipak smo došli do prvog mesta“, kaže Džunić.
Ekipa polazi iz Niša 16. aprila, rano ujutru, put Beograda, a zatim za Francusku. Tamo ih očekuju 32 ekipe najboljih košarkaša iz celog sveta.

„Po dolasku u Limož, 17. april će nam biti slobodan, a već 18. aprila nas očekuju dve utakmice, protiv Estonije i Kameruna. Sledećeg dana je trebalo da igramo sa ekipom Kosova, ali kako saznajemo oni ipak neće doći, tako da u startu imamo jednu dobijenu utakmicu, a sa jednom dobijenom utakmicom već idemo u drugi krug. Vraćamo se 26. aprila, nadam se sa medaljom“, rekao nam je Aleksa Džunić.

Do prve utakmice na Svetskom prvenstvu ostalo je još samo nekoliko dana, koje će iskoristiti za dodatne pripreme. Atnmosfera u timu je odlična, momci podržavaju jedni druge i timski duh je ključ njihovog uspeha, uz naravno mnogo treninga, kaže košarkaš Milan Surlić
„Do sada nas je krasio upravo taj timski duh i zajedništvo, zbog koga smo i postigli ovaj uspeh. Igrali smo kao jedan na državnom prvenstvu, tako da nam to može pomoći i u Francuskoj da dođemo do svog cilja“, rekao je Milan Surlić.
Trner ekipe, Marina Milojević, kaže da su spremni za takmičenje i da nestrpljivo očekuju početak prvenstva.

„Vredno smo radili, trenirali, trenirali su oni i u svojim klubovima i sa mnom, željno iščekujemo taj trenutak i nadamo se dobrim rezultatima. Ako i ima malo treme među igračima, to je ona pozitivna sportska trema , bilo je i manjih zdravstvenih problema među košarkašima, ali sve je to sada iza nas. Razmišljamo pozitivno i idemo da pokažemo šta umemo. Imamo i volju i želju i pobednički duh. Mi smo košarkaška nacija. Protivnike ne poznajemo mnogo, ali neka se oni malo pribojavaju nas, a mi ćemo ih svakako poštovati i pokazati im šta znamo“, rekla je proslavljena košarkašica, profesor fizičkog vaspitanja već 20 godina u gimnaziji i trener školskih ekipa.

Svetsko prvenstvo u Francuskoj održava se od 17. do 25. aprila, a niški gimnazijalci odlaze puni optimizma, i kompletno opremljeni sportskom opremom koju su im obezbedile brojne institucije i preduzeća.
Pored Saveza za školski sport Srbije koji im je obezbedio put i sve što je u njihovom domenu, veliku podršku su dali i Savez za školski sport Niša, Grad Niš, Sportski savez Niša, Opština Medijana, Opština Crveni krst, EI P.C.B. Factory DOO, Niš ekspres, Preduzeće Đak DOO Beograd, Niška mlekara, Zlatni Timok, Status DOO Svrljig, Overs DOO i kao pojedinac gospodin Vladimir Miletić iz Beograda.
Značajnu podršku dalo je i niško preduzeće „Niš ekspres“, čiji će ih autobus voziti do Beograda, 16. aprila, kada kreću put Francuske.

„Godinama unazad Niš ekspres pomaže deci i mladima u ovom gradu i regionu. Plasman mladih niških košarkaša, učenika Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“, na Svetsko prvenstvo je već sam po sebi veliki uspeh i oni su zajedno sa svojim profesorima koji ih svesrdno podržavaju u tome, zaslužili su našu pažnju i našu podršku.Sigurna sam da će dostojno predstavljati ovaj grad ali i ovu državu na jednom tako velikom takmičenju. Ne treba zaboraviti da su to isto učinile i njihove drugarice, rukometašice, pre nekoliko godina, sa istom profesorkom, i vratile se iz Portugala kao vicešampionke, rekla je direktor Sektora za turizam u Niš ekspresu, Gordana Živanović.

Na okupljanju u Prvoj niškoj gimnaziji Stevan Sremac, ovog četvrtka, predstavnici institucija i firmi kojiesu pomogle da se košarkaška ekipa gimnazijalaca potpuno opremi za put neophodnom sportskom opremom, dobili su zahvalnice.
Svi koji su došli da pozdrave ekipu mogli su da vide kako će oni tamo i izgledati, u predivnim majicama koje im je obezbedila Niška mlekara, ali i u prelepim i veoma kvalitetnim trenerkama koje im je darivalo Preduzeće Đak iz Beograda, a sve od opreme što su dobili od ostalih donatora im je veoma značajno i važno za boravak na dugom i važnom prvenstvu u Francuskoj.

Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.